Tineri liberali-democrați mureșeni la școala politică de vară Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 475 Vizualizări

Tineri liberali-democrați mureșeni la școala politică de vară

Marcarea a 10 ani de apartenență a României la Uniunea Europeană, beneficiile aderării țării noastre la Uniune, drepturile pe care le au românii, precum și ce își propune Alianța Liberalilor și Democraților să facă pentru a întări poziția României în UE au fost temele Școlii Politice de Vară ale Tineretului Liberalilor și Democraților (TLDE),  care s-a desfășurat în perioada 31 august – 03 septembrie 2017, în stațiunea Mamaia, din județul Constanța.

Prezent la Școala Politică de Vară a TLDE, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit tinerilor despre începuturile acestui nou partid, născut din „flacăra liberalismului din România”, care trebuie menținută. „Liberalismul decurge din ordinea naturală a lucrurior. Luați o pasăre care trăiește liber și puneți-o într-o colivie să vedeți cum se comportă. La fel și o ființă umană. Pentru orice ființă vie, libertatea este esențială. Avem nevoie de libertate de expresie, de libertate de gândire, de liberate de mișcare, de libertatea de a întreprinde. Acestea sunt valorile care ne unesc și care definesc simplu liberalismul”, a explicat președintele Alianței Liberalilor și Democraților subliniind că „Uniunea Europeană a fost gândită ca un spațiu al acestor libertăți”.

În ultima zi a acestui eveniment, Claudiu Catana, președintele TLDE, a spus că tinerii participanți la Școala Politică de Vară au lucrat în echipe și au pregătit un plan de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, dar au stabilit și care vor fi prioritățile organizației de tineret. „Acest exercițiu a fost extrem de util pentru noi, ca organizație liberală de tineret, pentru că ne-a oferit posibilitatea de a răspunde provocărilor cu care se confruntă generația noastră și, totodată, am avut posibilitatea de a crea proiecte care vor consolida pe viitor poziția României în Uniunea Europeană”, a declarat președintele TLDE.

„În perioada 31 august- 3 septembrie am fost invitat să particip la Scoala Politică de Vară a TLDE, alături de președintele TLDE Claudiu Daniel Catana, vicepreședintele Cătălin Drăgan, secretarul general Mădălin Boțonea și alți membri TLDE. Pe perioada desfășurării sesiunilor de dezbateri i-am avut ca îndrumători pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu – Preşedintele Senatului României și Preşedinte ALDE, doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu – Vicepremier și Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, domnul Varujan Vosganian – Deputat și Purtător de Cuvânt ALDE, doamna Norica Nicolai – Europarlamentar și Preşedinte al Consiliului Naţional ALDE, dar și alți lideri onorabili ai ALDE. S-au pus în discuție și două proiecte importante, astfel, ”România contruită de tineri” este o platformă online unde tinerii pot schimba idei și propune proiecte, fiind un mod de a facilita interacționarea cu cetățenii care cred în valorile promovate de TLDE. Cel de-al doilea proiect rezidă într-o gală de premiere ce va avea loc anual, prin care se dorește stimularea filialelor pentru a oferi rezultate cât mai bune.”, a declarat Alexandru Gurghian, președintele TLDE Mureș, membrul al BP TLDE.

La Școala Politică de Vară a TLDE au fost prezenți mai mulți lideri politici ai ALDE, printre care și purtătorul de cuvânt al ALDE deputatul Varujan Vosganian, președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreședintele ALDE deputatul Andrei Gerea, vicepreședintele Consiliului Național al ALDE deputatul Anton Anton și vicepreședinte ALDE deputatul Marian Cucșa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE