Home / Administratie / Bani de cadastru pentru 71 de localităţi din Mureş

Bani de cadastru pentru 71 de localităţi din Mureş

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Mureş a încheiat contracte de finanţare cu 71 de primării din judeţul Mureş pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale. Sumele necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Bugete multianuale

Potrivit directorului OCPI Mureş, Marius Lucian Mănişor, unităţile administrativ-teritoriale primesc în acest an suma de 150.000 lei/Primărie, pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică. În anul 2016, această sumă era de 135.000 lei/unitate administrativ-teritorială.

„Totodată, potrivit Legii nr. 7/1996 a Cadastrului şi a publicităţii imobiliare, începând cu anul 2017 bugetele sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd banii dacă nu finalizează lucrările la sfârşitul anului. Procedura de achiziţie a serviciilor de înregistrare sistematică va fi organizată de unităţi administrativ-teritoriale, iar plăţile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate. Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan şi, prin excepţie, din intravilan, se realizează în baza unui contract încheiat între unitatea administrativ-teritorială cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară de pe raza judeţului în care se află”, a menţionat Marius Lucian Mănişor.

Lucrare finalizată la Saschiz

Directorul OCPI Mureş a mai precizat că „primăriile au obligaţia să selecteze, cu prioritate, sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.”

La nivelul judeţului Mureş, situaţia lucrărilor de înregistrare sistematică este următoarea: o lucrare finalizată la nivel de unitate administrativ-teritorială (Saschiz), 11 lucrări finalizate la nivel de sector cadastral (sectoare din Beica de Jos, Nadeş, Pănet, Sânpetru de Câmpie, Valea largă şi Zagăr) şi o lucrare în derulare la nivel de unitate administrativ-teritorială (Bahnea).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Ceuașu de Câmpie

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină luni, 27 septembrie, …