Home / Invatamant / Examen de admitere, la UMF Târgu-Mureş

Examen de admitere, la UMF Târgu-Mureş

Distribuie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș organizează, în data de 14 septembrie 2017, examenul de admitere pentru ocuparea locurilor cu taxă la programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. Înscrierea candidaților la examen se face exclusiv online în perioada 6 – 7  septembrie 2017. Metodologia de admitere este identică cu cea din sesiunea iulie 2017, iar detalii pot fi obţinute pe site-ul Universității, www.umftgm.ro.

Peste 100 de locuri, scoase la concurs
UMF Târgu-Mureș scoate la concurs 84 de locuri neocupate la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie; 23 de locuri cu taxă neocupate la Facultatea de Medicină, programul de studiu Educație fizică și sportivă.
Universitatea pune la dispoziția candidaților posibilitatea de a se înscrie la programele de studii Medicină și Medicină Dentară, în sesiunea de admitere septembrie 2017.
Numărul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program este următorul: Medicină, limba română, 20 de locuri; Medicină, limba maghiară, 20 de locuri; Medicină Dentară, limba română, 5 locuri; Medicină Dentară, limba maghiară, 5 locuri.
„Studenții admiși la aceste programe vor studia la linia română sau linia maghiară ca program de bază, pentru care vor prezenta competența lingvistică,  dar vor avea posibilitatea de a opta pentru a studia unele discipline în limba engleză. Taxa de școlarizare va fi de 5.000 euro/an pe toată perioada școlarizării”, au transmis reprezentanţii UMF Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Alte informaţii utile
Pentru candidații care nu au cetățenie română, dosarul de înscriere și taxele de înscriere vor fi cele specifice admiterii la limba engleză.
Studenții admiși vor rămâne la această formă de școlarizare până la încheierea studiilor. Trecerea la programele de studii în limba română sau în limba maghiară, la buget sau cu taxă anuală de 8.000 lei, se va putea face doar susținând un nou examen de admitere și obținând media minimă a ultimului clasat la buget (pentru cei care  solicită transfer la locuri bugetate – exclusiv în anul I) sau la taxă (pentru cei care solicită transfer la locuri cu taxă de 8.000 lei – în anul corespunzător). În asemenea condiții, creditele obținute vor fi recunoscute în condițiile precizate de Regulamentul de aplicare a sistemului european de acumulare şi transfer de credite de studii (ECTS), iar studenții vor intra în procesul de reclasificare anuală buget/taxă începând cu anul universitar următor celui în care a avut loc transferul. „Studenților admiși la această forma de școlarizare nu li se va acorda ulterior transfer în alte centre universitare. Studenții admiși la această formă de școlarizare nu vor fi incluși în procedura de clasificare anuală specifică studenților la buget/cu taxă, deci nu vor putea deveni, de-a lungul anilor de studii, studenți la buget și nici bursieri decât în condițiile precizate mai sus: concurs de admitere – an intermediar cu taxă în lei – reclasificare în anul următor. La confirmarea locului obținut în urma admiterii, se va completa și o anexă specifică în care se vor preciza opțiunile de studiu”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.