Home / Sport / Un prim test al baschetbalistelor mureșene

Un prim test al baschetbalistelor mureșene

Distribuie

Aflată la al doilea sezon în Liga Națională de Baschet Feminin, formația BC Sirius Târgu-Mureș a susținut un prim joc amical, cu vicecampioana națională en-titre, Universitatea Cluj. La fel ca și în ediția de debut, când mureșencele au oferit o replică foarte bună unei echipe întărite, cu cel mai mare buget al campionatului, în care Sirius a reușit să se numere printre puținele echipe care au învins echipa din Cluj, formația antrenorilor Ionel Brustur și Viorel Sălceanu au jucat și de această dată de la egal la egal cu adversarele. Partida disputată în sala de sport a Universității „Petru Maior” a fost câștigată de către oaspete cu scorul de 57-54, dar mureșencele au încheiat la egalitate primul sfert, le-a câștigat pe următoarele două, dar au cedat în final. Scorul pe sferturi a fost 8-8, 16-11, 16-15, 14-23, dar trebuie menționat faptul că echipa din Cluj a jucat cu 5 jucătoare străine, în timp ce mureșencele mai aşteaptă sosirea pivotului Sune Swart, care încă nu a obținut viza necesară și urmează să sosească la Târgu-Mureș după data de 15 septembrie.

 

Evoluții dătătoare de speranțe

La Sirius a fost rulat aproape întreg lotul, inclusiv patru dintre cele cinci baschetbaliste străine, respectiv americancele Angel Robinson și Alyssa Lawrence, precum și sârboaicele Zorica Mitov și Andjela Radovic, alături de șase autohtone care au făcut parte din lot și în ediția trecută.

Marcatoarele echipei mureșene în acest meci au fost:  Angel Robinson (17 puncte), Zorica Mitov (15 puncte), Gál Emese (8 puncte), Andjela Radovic (6 puncte), Alyssa Lawrence (5 puncte), Andreea Beldian (3 puncte). Au mai jucat Mészáros Kata, Imreh Dorottya, Pop Alina şi Antonia Radu.

BC Sirius va reîntâlni curând echipa clujeană, tot pe teren propriu, când vor fi gazdele Cupei Sirius, turneu programat în perioada 15-17 septembrie, la care vor mai fi prezente Olimpia Brașov și Kecskemet, din Ungaria. Înaintea acestei competiții amicale, mureșencele mai au programată întâlnirea amicală cu SCM Timișoara, care se va disputa în 13 septembrie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.