Facultatea de Medicină Dentară, primul pas în profesia de medic stomatolog Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2772 Vizualizări

Facultatea de Medicină Dentară, primul pas în profesia de medic stomatolog

Oferta educaţională a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș cuprinde 3 programe de studii universitare de licenţă: Medicină Dentară, Medicină Dentară în limba engleză, şi Tehnică Dentară.

Primele două programe asigură pregătirea studenților, timp de 6 ani, structurate în 12 semestre, utilizându-se sistemul creditelor transferabile (360 ECTS). Programul de studii Tehnică Dentară are o durată de 3 ani şi este structurat în 6 semestre (180 ECTS). Procesul educativ al studenţilor asigură formarea de cunoștințe, competențe și abilități, care vor servi, atât pentru formarea profesională, cât şi ca liant de comunicare şi inter-relaţionare cu alţi specialişti în domeniul sănătăţii.

La Facultatea de Medicină Dentară, în cadrul programului de studii Medicină Dentară, cursurile se desfăşoară în limbile română sau maghiară, iar activităţile practice şi stagiile clinice în limba română. Începând cu anul universitar 2014-2015, a fost iniţiat programul de studii Medicină Dentară în limba engleză, caracterizat prin desfăşurarea cursurilor în limba engleză, a lucrărilor practice din anii I-III în limba engleză şi începând cu anul IV de studiu, activităţile practice de specialitate şi stagiile clinice care impun relaţionarea cu pacientul, se vor desfăşura în limba română.

UMF Tîrgu Mureș organizează, în data de 14 septembrie 2017, examenul de admitere pentru ocuparea unor locuri cu taxă. La Facultatea de Medicină Dentară sunt 10 locuri, 5 locuri la linia română și 5 locuri la linia maghiară.
Studenții admiși vor studia în limba română sau limba maghiară ca program de bază, dar pot opta să studieze unele discipline în limba engleză.

Înscrierea candidaților la examen se face exclusiv online în perioada 6 – 7  septembrie 2017. Metodologia de admitere este identică cu cea din sesiunea iulie 2017 și constă, ca și la Medicină, dintr-o proba de concurs de tip test grilă din Biologie sau din Chimie organică, având o pondere de 90% din media concursului de admitere. Media examenului de bacalaureat are o pondere de 10% din nota finală de la examenul de admitere. Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul Universității, la secțiunea admitere:

https://www.umftgm.ro/admitere/admitere-2017/admitere-septembrie-2017.html

Baza de învăţământ şi cercetare la standarde europene, formată din Centrul Integrat de Medicină Dentară, compartimentul de simulare, laboratoarele didactice şi de cercetare, numeroasele facilităţi pentru studenţi, garantează desfăşurarea unui proces educaţional modern, dinamic, cu activităţi complexe.

Sub îndrumarea exigentă a cadrelor didactice ale facultăţii, în cadrul activităţilor clinice componente ale procesului educaţional al studenţilor şi medicilor rezidenţi şi în corelaţie cu caracterul antreprenorial al profesiei de medic dentist, este efectuată o gamă largă de servicii medicale de specialitate.

A fi medic, e esenţial să fii om. Dăruind cunoştinţe cu profesionalism, pasiune şi exigenţă faţă de noi înşine, reuşim să formăm nu doar buni practicieni ce fac cinste şcolii absolvite, ci şi oameni adevăraţi.

Conf. univ. dr. Cristina Ioana BICA

Decan, Facultatea de Medicină Dentară

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE