Popicarii mureșeni, gata de start Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Popicarii mureșeni, gata de start

După o lună de pregătiri, echipele de popice târgumureșene pregătesc cu mare atenție startul în noul sezon. Va fi un sezon deosebit de încărcat, cu participări în noua ediție a campionatului, în Cupa României, dar și în întrecerile internaționale, la care în această toamnă vor activa atât echipa feminină, vicecampioana ultimei ediții, cât și cea masculină, care a reușit să obțină medaliile de broz în ultima ediție. Pe lângă echipele de seniori, clubul Electromureș Târgu-Mureș se poate mândri cu un număr impresionant de copii și juniori care au ales această disciplină, mulți cu rezultate notabile, chiar cu titluri naționale.

Așadar, programul acestei toamne va fi deosebit de bogat în întreceri. Acesta va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, tocmai cu o întrecere pentru juniori de 10-14 ani, care se va disputa pe arena mureșean. Competiția este susținută și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, care intenționează să revigoreze o disciplină cu rezultate deosebite pe plan internațional de-a lungul anilor. Selecția pentru această categorie continuă în fiecare zi de marți și joi, între orele 10 și 18. Întrecerile vor începe de la ora 9.00 în ziua de sâmbătă și de la ora 8.30 duminică, iar clubul târgumureșean va avea nu mai puțin de 17 sportivi la start.

Seniorii vor lua startul peste o săptămână, când se va disputa prima etapă din Cupa României, după care va demara noua ediție a campionatului, cu etape săptămânale, la seniori și juniori, feminin și masculin.

 

Peste o lună, în luptă pentru primele medalii

Echipele târgumureșene pornesc cu vise mari și în noua ediție: păstrarea titlului de către echipa de junioare, redobândirea acestuia la senioare, o nouă clasare pe podium a seniorilor și cât mai multe medalii în întrecerile individuale. Primele succese pot fi obținute în luna viitoare, când pe arena târgumureșeană se vor disputa finalele Campionatului Național individual la U23, mai exact în 14-15 octombrie. Vor urma întrecerile individuale ale seniorilor, care se vor disputa în 4-5 noiembrie, la Cluj.

Un obiectiv măreț și-a propus echipa feminină Electromureș Romgaz, care va lua startul în Cupa Europei din Germania, la Hirschau, în luna octombrie, unde o clasare printre primele trei echipe le-ar permite participarea în Liga Campionilor. În această privință, lotul s-a întărit cu o jucătoare din Ungaria, Méhész Anita, componentă de bază a reprezentativei maghiare. Ea se alătură lotului care și-a păstrat în întregime componența. O prezență inedită va fi și participarea echipei masculine la cupa NBC, tot în Germania, la München. La toate acestea se adaugă, așa cum aminteam, numeroase întreceri ale juniorilor, competiții interne și internaționale, unde antrenorul Orosz István este selecționerul lotului feminin U23.

„Suntem deosebit de bucuroși că în ultima perioadă tot mai mulți copii vin cel puțin să încerce inițierea în acest sport. Din fericire, am avut evoluții bune și în competițiile internaționale și sperăm într-un nou sezon cu rezultate bune, să reprezentăm cu cinste și mândrie culorile clubului, ale orașului și ale țării”, a spus Matilda Antal, vicepreședinta clubului târgumureșean.

Un sezon încărcat așadar, cu perspective dintre cele mai optimiste.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE