Home / Slider / Cartea, prieten de nădejde al B-Unicilor

Cartea, prieten de nădejde al B-Unicilor

Cu toții dorim să aflăm ce se ascunde dincolo de coperțile închise ale unei cărți, fără a ne gândi însă, la beneficiile pe care ni le poate aduce cititul.
Deja v-am făcut curioși, nu-i așa ?
Ei bine… Activitatea din 6 septembrie am început-o prin a adresa B-Unicilor următoarea întrebare: “Ce înseamnă pentru Dumneavoastră, cititul unei cărți?”
Și răspunsurile au început să curgă: “Hrană spirituală”,  “Un mod de relaxare”, “Un mod de a intra într-o lume de basm”, “Mă simt ca și cum aș conversa cu autorul “, “Sursă de informare”, “Uneori poate fi un bun somnifer”, “Lectura contribuie la îmbogățirea vocabularului”, “Stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățind astfel memoria”.
De ce am ales ziua de 6 septembrie pentru a căuta răspunsul la întrebare? Pentru că în calendarul Zilelor Internaționale, mai serioase sau mai amuzante, ziua de 6 septembrie figurează ca Ziua Citirii Cărților.


Și astfel, având în vedere faptul că am aflat care sunt efectele benefice ale lecturii, concluzia evenimentului celebrat nu este alta decât atât: citește.
Și, în încheiere, câteva proverbe despre citit: „Cititul e brăţară de aur pe mâna omului”, „Degeaba ai trăit, dacă nimic n-ai citit”, „Scaunul pe care stai să nu fie niciodată mai înalt decât teancul de cărţi pe care le-ai citit”.

Dr. Anca FLOREA

 

Citeste si:  Arhitectura Reghinului, în atenția elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parcări publice cu plată în Luduș

În ultimii ani, numărul mijloacelor de transport în orașul Luduș a cunoscut o dezvoltare fără …