Controale în pieţele din Târgu-Mureş. Peste 4 tone de legume, confiscate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

Controale în pieţele din Târgu-Mureş. Peste 4 tone de legume, confiscate

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat vineri, 8 septembrie, o acţiune de amploare în pieţe şi unităţi de alimentaţie publică de pe raza municipiului Târgu-Mureş, pentru protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit de mărfuri.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, poliţiştii au efectuat controale cu privire la respectarea legalităţii aprovizionării, transportului şi vânzării mărfurilor, precum şi realitatea înregistrărilor în evidenţa contabilă a operaţiunilor.

La acțiune au participat specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, precum şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „col. Sabin Motora” Mureş.

„Până la această ora, polițiștii au verificat peste 46 de autovehicule cu privire la modul de folosire a documentelor de transport si a documentelor justificative de provenienţă a bunurilor. De asemenea, polițiștii au constatat 24 de contravenții, pentru care s-au aplicat amenzi in valoare de 23.700 lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, zece sancţiuni au fost aplicate agenţilor economici care nu foloseau aparatele de marcat electronice fiscale, iar două la alte acte normative”, se precizează în comunicat.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproape 4 tone de legume, în valoare de 8.400 de lei, 97 de metri cubi de lemn, în valoare de 9.700 de lei, precum şi 352 de lei.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE