Curs postuniversitar de ecografie toracică, la Tîrgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 693 Vizualizări

Curs postuniversitar de ecografie toracică, la Tîrgu Mureș

Societatea Română de Pneumologie, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, organizează, în perioada 28-29 septembrie, la Hotel Business din Tîrgu Mureș, un curs postuniversitar de ecografie toracică, la care vor participa lectori de renume din țară și din străinătate, anunță Compartimentul Relații Publice UMF. Specialiștii vor prezenta tehnica ecografiei toracice, un mijloc modern de diagnostic al patologiei afecțiunilor toraco-pleuro-pulmonare.

Cursul postuniversitar se adresează medicilor din specialitățile: pneumologie, ATI, medicină internă, cardiologie, imagistică, chirurgie toracică și abdominală, medicină de familie etc. Participarea studenților este încurajată și gratuită. O importanță deosebită va fi acordată demonstrațiilor practice și sesiunilor de prezentări de cazuri.

„Tematica abordată va fi una variată, de actualitate, care se va axa pe indicațiile, tehnica ecografiei toracice și pe aspectele normale și patologice ale patologiei toraco-pleuro-pulmonare diagnosticate cu ajutorul ecografiei toracice. În același timp, se vor prezenta indicațiile ecografiei toracice ca mijloc de ghidare a unor manopere terapeutice și ca mijloc de diagnostic la „patul bolnavului” în urgențe și la pacientul în stare critică. Cursul se va înscrie în activitățile premergătoare unei viitoare organizări a competenței în ecografia toracică”, a afirmat prof. dr. Gabriela Jimborean, șeful Disciplinei de Pneumologie a UMF Tîrgu Mureș.

Cursul postuniversitar de ecografie toracică se va desfășura în cadrul Conferinței Grupului de Lucru pentru Ecografie Toraco-Pulmonară și Patologie Pleurală a Societății Române de Pneumologie și a celei de-a șaptea ediții a Conferințe Naționale de Tabacologie, din perioada 28-30 septembrie. Manifestările științifice își propun să aducă cele mai relevante dovezi în sprijinul conceptului de interdisciplinaritate și bune practici. Informații suplimentare se pot obține AICI.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE