Spectatorii au fost actori de ocazie în „Cartea junglei” la 100% Reloaded Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 400 Vizualizări

Spectatorii au fost actori de ocazie în „Cartea junglei” la 100% Reloaded

Sâmbătă, Teatrul Național Târgu-Mureș și Piața Teatrului au fost locul de întâlnire al publicului cu magia spectacolului și cu farmecul actorilor. Teatrul Național a pregătit târgumureșenilor o suită de programe interactive pentru întreaga familie începând de la ora 10 dimineața și până după miezul nopții.

Evenimentul care a deschis ziua a fost o repetiție cu public a muzicalului „Cartea junglei” în regia Oanei Leahu care va deschide noua stagiune în 8 octombrie. Publicul a putut lua parte la o oră de repetiție autentică unde a văzut pe viu cum se nasc scenele care le smulg aplauze și care este efortul depus de actori pentru ca totul să pară la final „ușor”. Oana Leahu le-a spus că au în pregătire peste 100 de costume pentru spectacol, că scenele de coregrafie cu bețe la care au luat parte sunt inspirate de capoeira, iar la final, ca probă de grup, după ce i-a invitat pe scenă le-a cerut să povestească lucruri absolut banale și plăcute în mod natural… în timp ce făceau genoflexiuni. Publicul a apreciat ideea regizoarei, dar nu li s-a părut o provocare tocmai lejeră.

La final, după ce spectatorii au răsuflat ușurați, dar încântați, și au făcut reverențe în aplauzele actorilor deveniți public, am abordat-o pe doamna Oana Leahu și am vorbit puțin despre repetiția ce tocmai se sfârșise.

Reporter: Ce fel de experiență vreți să oferiți publicului prin acest spectacol?
Oana Leahu: Îmi doresc foarte mult ca fiecare spectator care va fi în sală să aibă parte de o poveste luminoasă, cu foarte multe sentimente. Eu cred că teatrul este un loc în care suntem oameni, cu fragilitatea noastră și cu forța noastră.

Rep.: La finalul repetiției de azi ați adus publicul pe scenă, să ia locul actorilor. Cum credeți că a reacționat când a fost pus în această poziție neașteptată și poate… incomodă?
O.L.: Cred că cel mai bine ar fi să-i întrebați pe ei pentru că eu vă spun doar ce mi-am dorit. Mi-am dorit ca spectatorii de astăzi de la repetiția cu public să simtă scena sub tălpi. Sunt mulți oameni care și-au dorit odată să fie actori sau care s-au întrebat cum ar fi dacă ar face teatru într-un fel sau în altul, și am vrut să simtă măcar un pic mirosul acela de scândură, cum îi spunem noi, și, foarte foarte puțin, cam a mia parte din efortul și din emoția pe care o trăiesc actorii în momentele în care lucrează la un specatcol.

Rep.: Cum este să participați la 100% Reloaded, program prin care Teatrul Național Târgu-Mureș vrea să interacționeze în mod direct cu publicul?
O.L.: Este emoționant și pentru mine pentru că dacă teatrul nu se apropie de oamenii cărora li se adersează, e o pierdere de timp. Când reușim să ne întâlnim cu publicul nostru, indiferent că e vorba despre sala de spectacol, fie că e vorba de un spațiu public sau un spațiu alternativ, important este ca spectatorii și artiștii să fie împreună.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE