Home / Invatamant / Învăţământ de nivel european, la Postliceala „Dimitrie Cantemir”

Învăţământ de nivel european, la Postliceala „Dimitrie Cantemir”

Distribuie

177 de „boboci” ai Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş au început anul şcolar 2017-2018 la specializările Asistent Medical Generalist şi Asistent Medical de Farmacie. Festivitatea prilejuită de demararea noului ciclu educaţional a avut loc luni, 11 septembrie, pe platforma din incinta Campusului „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş.

Condiţii excelente

Amfitrionul festivităţii a fost prof. Cruciţa Vodă, care a subliniat că la baza activităţii educaţionale din cadrul Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” se află calitatea, performanţa şi promovarea valorilor europene şi nu în ultimul rând egalitatea şanselor.

„Deschiderea anului şcolar 2017-2018 este un prilej de bucurie pentru dumneavoastră, dragi elevi, dar şi pentru noi profesorii, de aceea vă spun bine aţi venit la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”, unde toţi profesorii îşi vor da concursul pentru a pune bazele dumneavoastră în viitoarele dumneavoastră meserii”, au fost cuvintele prof. Cruciţa Vodă.

Directoarea şcolii, prof. Camelia Maria Ţăran, a adresat „bun venit” tuturor „bobocilor”, precum şi urări de succes tuturor elevilor, în special celor din anul 3, anul terminal. Totodată, directoarea unităţii de învăţământ a subliniat condiţiile excelente existente în incinta Campusului „Dimitrie Cantemir”, locaţie care din anul 2002 găzduieşte şi cursurile Şcolii Postliceale.

„Aşteptăm din partea dumneavoastră dorinţa de a învăţa şi respect pentru ceea ce vă punem la dispoziţie. Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc cadrelor didactice pentru profesionalismul de care dau dovadă an de an”, a afirmat prof. Camelia Maria Ţăran.

Schimburi de experienţă în Italia şi Spania

Responsabila Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Învăţământului, prof. Laura Diana Cepoi, a promis „bobocilor” că vor beneficia de sprijinul necondiţionat al cadrelor didactice în vederea asigurării unui învăţământ de calitate, atât în privinţa teoriei, cât şi a activităţilor practice.

Totodată, prof. Laura Diana Cepoi a amintit rezultatele foarte bune înregistrate în cadrul unui proiect Erasmus derulat în anul şcolar 2016-2017 şi a anunţat demararea unui nou proiect în acest an şcolar.

„Proiectul cel nou se adresează elevilor din anul 2 şi 3, specializarea Asistent Medical Generalist. În cadrul acestui proiect, 40 de elevi vor participa la patru mobilităţi, două la un spital din Campobasso, Italia, şi două la un spital din Granada, Spania”, a menţionat prof. Laura Diana Cepoi.

Muncă în echipă, curaj şi dăruire

Responsabila Comisiei Metodice pentru Asistenţi Medicali Generalişti, prof. Simona Cistelican, a făcut o scurtă prezentare a profesiei de asistent medical generalist, prilej cu care i-a îndemnat pe viitorii profesionişti din domeniu să fie mereu empatici cu pacienţii.

„Ne-am dori să consideraţi Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” ca a doua voastră casă şi ca urmare ne-am dori ca la finalul şcolarizării dumneavoastră în această instituţie fiecare dintre voi să puteţi pleca cu un bagaj de cunoştinţe bogat, cu amintiri frumoase, cu relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale, solide pentru viitor. Profesiunea de asistent medical face parte din categoria celor mai nobile meserii, înseamnă muncă în echipă, curaj, dăruire, soluţii la nevoile şi problemele pacienţilor. Această meserie înseamnă să ştii să asculţi cu răbdare şi înţelegere, să sfătuieşti bolnavii, se le inspiri încredere, să înţeleagă că toate acţiunile pe care le întreprinzi sunt spre beneficiul lor”, a transmis prof. Simona Cistelican. „Să nu uităm, voi sunteţi familia noastră, noi suntem viitorul vostru”, a adăugat prof. Simona Cistelican.

Cel din urmă discurs i-a aparţinut prof. Constantin Dudu Alexandrescu, responsabilul Comisiei Metodice pentru Asistenţi de Farmacie, care i-a felicitat pe „boboci” pentru opţiunea de a se înscrie la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”.

„A fost cea mai bună opţiune pe care aţi putut-o face”, a spus prof. Constantin Dudu Alexandrescu, care i-a îndemnat pe viitorii asistenţi medicali de farmacie să dea dovadă de rigurozitate, perseverenţă şi ambiţie.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.