Home / Religie / Părintele Fărcaș Zaharie, apel la unitate de Ziua Crucii

Părintele Fărcaș Zaharie, apel la unitate de Ziua Crucii

Distribuie

Creștinii ortodocși și greco-catolici serbează astăzi Ziua Crucii, sau Înălţarea Sfintei Cruci, considerată cea mai veche dintre sărbătorile creştine. Pilda acestei sărbători a fost reamintită de părintele Fărcaș Zaharie cu prilejul Zilelor Comunei Chiheru de Jos. Suntem înaintea sărbătorii Înălâțării Sfintei Cruci, cea care unește pe creștini. Crucea este simbolul tuturor creștinilor, indiferent de confesiune. După cum spune însuși Christos, Dumnezeu nu caută la fața omului, ci caută la sufletul acestuia, la sufletele noastre indiferent de confesiune, dar mai ales se uită la cei dragi care Îl urmează. Dumnezeu cheamă în permanență pe oameni să-L urmeze, căile oamenilor să fie în căile Domnului, astfel ei vor ajunge la mântuire. Cu toții ne rugăm întotdeauna ca Dumnezeu să ne de-a pace, bucurie, bunăstare și înțelegere, chiar dacă câteodată deasupra oamenilor există alții care nu întotdeauna vor acest lucru. Dumnezeu întotdeauna vrea pace și înțelegere între oamenii. Cu toți ne numim frați, frați întru Christos, indiferent ce religie are fiecare, Dumnezeu îl iubește pe fiecare om care a venit pe lume, astfel ca niciunul să nu se piardă și toți să ajungă la mântuire”, a spus părintele Fărcaș Zaharie din cadrul Parohiei Greco-Catolice Chiheru de Jos.

Semnificațiile Înălţării Sfintei Cruci

Înălţarea Sfintei Cruci aduce aminte creștinilor de patimile şi moartea Mântuitorului pe Golgota, 14 septembrie fiind considerată şi data ce vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei. Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci este singura cu post aspru şi rugăciune care apare la data de 14 septembrie atât în calendarul bizantin (ortodox şi greco-catolic), cât şi în cel latin, crucea fiind un simbol al victoriei asupra morţii şi păcatului. Prin această sărbătoare creștinii comemorează aflarea crucii (de către Sfânta Elena, mama împăratului Constantin cel Mare) pe care a fost răstignit Iisus și înălțarea ei solemnă, în văzul tuturor, de către episcopul Macarie de Ierusalim, în ziua de 14 septembrie 326, precum și readucerea lemnului crucii de la perși, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius I, care a depus-o în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, după care patriarhul Zaharia de Ierusalim a înălțat-o în văzul tuturor, la 14 septembrie 630.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.