Home / Diverse / FOTO: Local Farmers’ Market are produse bune, dar și ritm(uri)
Foto: Andrei Vornicu

FOTO: Local Farmers’ Market are produse bune, dar și ritm(uri)

Distribuie

Curtea Muzeului și Atelierului de Prezentare Petry, premiat recent la Hungarian Quality Product Award la trei categorii, a găzduit vineri, 15 septembrie, o nouă ediție a tradiționalului eveniment Local Farmers’ Market.

Târgul a oferit cumpărătorilor o ofertă bogată de produse tradiționale sănătoase ale unor producători locali independenți. De pe mese nu au lipsit sortimentele de palincă și miere, brânzeturi alese și mezeluri de calitate, produse hand-made și pielărie, înghețată, vinuri ale Cramei Petry, și multe altele.

Clienții au putut alege cu grijă din oferta generoasă într-o ambianță sonoră plăcută și inedită asigurată de Pál Mátyás Áron în vârstă de 16 ani. Mátyás este la a treia cântare în cadrul târgului și a povestit puțin despre neobișnuitul instrument la care cântă: „Are un nume ciudat, se numește handpan, și provine din Anglia. M-am uitat pe YouTube la instrumente ciudate și mi-a plăcut instrumentul ăsta. Tata mi l-a făcut cadou de ziua mea.”

Mátyás cântă la instrument de jumătate de an și a învățat singur. De asemenea, cântă și la chitară clasică.

Totuși, produsele expuse atrag ochii și, pare-se, și urechile, mai mult decât o face handpanul: „Lumea nu prea e atentă la ce cânt, dar când i-am întrebat cum li s-a părut, toți au zis că le-a plăcut.”

Dar de ce i-a plăcut lui Mátyás? „Pe mine m-a atras la instrument faptul că are un sunet foarte frumos. Sunt mai multe tipuri: handpan american sau african sau indian. Modelul ăsta este Penta C.”

Și prețul? Mátyás râde, ușor încurcat: „A costat 1700 lei.” Dar eu cred că a meritat și probabil că la fel crede și simpaticul licean. Sper să avem ocazia să îl revedem (și să-l reauzim) cât de curând.

Local Farmers’ Market are loc în fiecare a treia zi de vineri a fiecărei luni. Târgumureșenii sunt așteptați cu drag de către organizatori.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.