Calitatea produselor ardelenești este recunoscută și peste hotare. Firma Petry este premiată în al doilea an consecutiv la Hungarian Quality Product Award, organizat la Budapesta, se arată într-un comunicat de presă emis de către Bálint P. Erika, director de marketing Petry.
„Suntem bucuroși să vă anunțăm că produsele noastre au câștigat mai multe premii la cea de a XX-a ediție a acestui eveniment prestigios! Astfel, trei produse din gama Petry Sigmund: Cârnații Ardelenești – picanți, cu boia, cu piper, Cârnăciorii de buzunar și Toba de limbă poartă cu mândrie sigla Hungarian Quality Product Award. A fost premiat totodată și Programul Micii bucătari organizat în cadrul Atelierul de Prezentare și Muzeu Petry. Ceremonia de premiere a avut loc în data de 5 septembrie 2017, la Parlamentul Ungariei!” a declarat Varga-Pál-Petry Zsolt, director executiv Petry.
Firma Petry, fondată în 1879 la Târgu-Mureș, produce cele mai sănătoase mezeluri, preparate pe baza rețetelor originale. Afacerea de familie se află la a noua generație, deține cel mai mare abator din județul Mureș și o fabrică de procesare a cărnii.
Compania produce peste 80 de sortimente de mezeluri din carne proaspătă, exclusiv românească, folosind doar condimente 100% naturale. Carnea de porc provine din trei ferme din România, iar carnea de vită, în exclusivitate de la producători din județul Mureș.
Firma Petry a participat și în 2016 la Hungarian Quality Product Award, și a câștigat trei premii: Atelierul de prezentare și Muzeul Petry, și două produse tot din gama de produse Petry Sigmund: Pate îmborcănit și Pastă de jumări cu ceapă.
Andrei VORNICU