Home / Administratie / Trei zile de exerciţii pe linia intervenţiei antiteroriste, la Târgu-Mureş

Trei zile de exerciţii pe linia intervenţiei antiteroriste, la Târgu-Mureş

Distribuie

În perioada 19 – 21 septembrie 2017, Jandarmeria Mureș  va desfăşura exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiective din competența Jandarmeriei Române ”Maris 17”, în municipiul Tîrgu-Mureș.

Exercițiul combinat cu forțe în teren “Maris 17”, este al 7-lea dintr-o serie de 8 exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La acest eveniment participă reprezentanți ai Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efective  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, precum și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI  (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Mureș, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureș, Serviciul Județean de Protecție Internă Mureș și toți ceilalți parteneri cu care colaborăm și cooperăm în virtutea atribuțiilor pe care instituția le are.

Scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenţia antiteroristă la obiective din competenţa Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi. Se urmărește evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.

Astfel, o parte din activităţile cuprinse în scenariul „MARIS 17”, se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie, după cum urmează:

În Parcarea Complexului de Retail din strada Secerei – marți, 19 septembrie 2017, începând cu ora 9.00;

La Tribunalul Mureş – miercuri, 20 septembrie 2017, începând cu ora 16.00;

La Baza de pregătire a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş – joi, 21 septembrie 2017,  începând cu ora 9.00.

Premergător desfăşurării exerciţiului „MARIS 17”, luni 18 septembrie a.c., vom organiza o conferinţă de presă, unde vom comunica mai multe date de interes referitoare la organizarea şi desfăşurarea evenimentului.

De asemenea, pentru informarea corectă a populației și pentru evitarea oricăror incidente, dorim să subliniem încă o dată CARACTERUL DE EXERCIȚIU al activităților ce se vor desfășura.

În zilele următoare se vor desfăşura antrenamente în cele trei locaţii anterior  amintite.

În situaţia în care tîrgumureșenii se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu se alarma, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.

Vă rugăm să considerați acest antrenament oportun și util în scopul creșterii siguranței și protecției cetățenilor.

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.