Share
Home / Ludus / Bucuria unei vacanțe active în Parohia Ortodoxă Dătășeni

Bucuria unei vacanțe active în Parohia Ortodoxă Dătășeni

În perioada 15 – 31 august 2017, Parohia Ortodoxă Dătășeni din Protopopiatul Luduș a desfășurat proiectul ”Ateliere de creație și tematice”, având la bază ideea de a oferi un pachet de activități diversificate pentru cei mai tineri dintre enoriașii săi.

Proiectul, desfășurat prin purtarea de grijă a părintelui paroh Florin Chirilă și în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, a fost conceput ca o îmbinare între ateliere practice, care să dezvolte abilitățile creative ale participanților, între discuții tematice, rugăciune și participare la slujbele bisericești și respectiv divertisment, concretizat prin vizionare de filme proiectate în aer liber, competiții sportive, dar și excursii tematice la Salina Turda, Cheile Turzii și Grădina Zoologică din Târgu-Mureș.

La finalul acestui proiect, cei 18 tineri participanți au fost răsplătiți de către părintele paroh Florin Chirilă, cu premii, care au constat în rechizite școlare și dulciuri. Festivitatea de premiere s-a desfășurat Duminică, 3 septembrie 2017, la finalul Sfintei Liturghii.

Dincolo de a fi oferit o alternativă a petrecerii timpului liber din perioada vacanței de vară, cele două proiecte derulate de către Parohia Ortodoxă Dătășeni, respectiv Atelierul de Icoane pe sticlă intitulat „Icoana – Artă Sacră” și ”Atelierul de creație și tematic”, aflate la prima ediției, au facilitat dezvoltarea personală a fiecăruia dintre participanți, fie prin dobândirea de abilități practice, prin dezvoltarea de competențe de cunoaștere sau prin bucuria de a-și fi creat noi prietenii zidite pe aceleași valori nobile de ajutorare, corectitudine și credință.

Cu certitudine, pentru tinerii credincioși din Dătășeni perioada petrecută în cadrul acestor activitități le va ramâne în suflet ca una a dragostei, bucuriei și a mărturisirii credinței.

Pr. Florin CHIRILĂ

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Minor reţinut pentru tentativă de furt calificat

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Band au fost sesizaţi telefonic marţi, 21 noiembrie, în …

Share
Share