Home / Invatamant / Profesorii Cristina Branea și Bogdan Rațiu au participat la cea de a doua ediție a cursului de training „Aspire for teachers”
Profesorul Bogdan Rațiu (Sursă: Arhiva personală Bogdan Rațiu)

Profesorii Cristina Branea și Bogdan Rațiu au participat la cea de a doua ediție a cursului de training „Aspire for teachers”

Distribuie

În perioada 27 august – 1 septembrie a.c., la Poiana Brașov, doi profesori din Târgu-Mureș, Cristina Branea de la Colegiul Național Unirea și Bogdan Rațiu de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, au participat la unul dintre cele mai intense cursuri de training din mediul educațional, Aspire for teachers (ediția a doua). Definiți de motivație, dăruire, profesionalism și valori, cei doi profesori au aplicat, pe rând, pentru a fi cursanți: doamna profesoară Branea în anul 2016, iar, anul acesta, domnul profesor Bogdan Rațiu. Amândoi fuseseră impresionați de calitatea abordării cursurilor de formare, de optimismul și curajul profesorilor de a schimba viziunea asupra educației. În acest sens, Aspire for teachers este un program pedagogic inovator, conceput pentru a îmbunătăți metodele de predare ale cadrelor didactice din școlile publice: „Obiectivul nostru principal este de a le oferi profesorilor resursele necesare pentru ca aceștia să devină liderii, modelele și formatorii următoarelor generații de copii.”

D-na profesoară Cristina Branea

Experiența doamnei profesoare Cristina Branea, pasiunea și creativitatea sa pedagogică au fost necesare echipei de organizare de anul acesta, într-o dublă calitate: consultant strategic și speaker, pentru una din sesiunile cursului, intitulată „Project Based Learning”. Au fost prezentate exemple de bune practici și modul în care această metodă pedagogică, aplicată în mod extensiv în sisteme educaționale din alte țări poate fi implementată în contextul actual românesc.

Selecție dură

De asemenea, dl profesor Bogdan Rațiu a fost ales anul acesta din cei peste 400 de aplicanți, relevante fiind dorința constantă de perfecționare, de a învăța de la ceilalți, motivația, inițiativa, performanța, viziunea asupra aptitudinilor secolului XXI și atitudinea pozitivă pentru a ajunge la rezultate foarte bune. Dl profesor ne relatează că, aflând de anunțul organizatorilor, și-a dorit să participe la acest curs intens pentru a se redescoperi, pentru a fi motivat de ceilalți colegi, înțelegând că „Aspire for Teachers este o comunitate de profesori lideri excepționali care își doresc să se îmbunătățească continuu pentru a le oferi elevilor lor cea mai buna șansă la educație. Aspire for Teachers aduce laolaltă programe de formare inovatoare cu oportunități de networking și schimburi de experiență în cadrul comunității. Colaborează cu experți renumiți în educație, atât locali, cât și internaționali, pentru a dezvolta împreună practici de predare cu un impact real.”

Dl profesor ne transmite că a fost impresionat de calitatea profesorilor selectați, de rigurozitatea organizatorilor, de profesionalismul formatorilor care au susținut workshopuri interactive axate pe schimbarea de mentalitate în educație, autocunoaștere și inteligență emoțională, profesorul ca lider în comunitate, vorbitul în public, comunicarea profesor-părinte-elev: „De mult timp îmi doream să particip la un curs oferit de un expert în educație precum Marian Staș, care mi-a întărit încrederea într-o educație bazată pe valori, și în nevoia de onestitate a leaderilor din educație. În plus, am primit o nouă perspectivă în realizarea orelor pornind de la cursul doamnei Olimpia Meșa, care a reușit să ne explice relația predare – învățare, creier – memorie abordând gândirea vizuală, jocurile şi stilurile de învăţare bazate pe procesul de învăţare al creierului. Programul a fost intens, erai mereu incitat să participi la cursuri, atmosfera era prietenoasă, colaborativă, iar bucuria că te întâlnești cu colegi care reușesc să ofere un plus educației era imensă. Recomand fiecărui coleg să încerce să primească șansa de a cunoaște mai multe și mai diverse aspecte ale activității la clasă și nu numai.” Aspire for teachers va oferi și anul viitor programe de formare inovatoare cu oportunitatea de a cunoaște și alte proiecte coordonate de colegii din celelalte județe, bune practici, cursuri diverse, toate fiind conduse de ideea profesionalismului.

La nevoile actuale ale profesorilor, cei mai talentați pedagogi din România și America au predat tehnici educaționale și de motivare a elevilor, pe parcursul a 6 zile. A fost un program oferit gratuit de organizatori, iar profesorii târgumureșeni promit că vor disemina în lunile următoare informațiile primite, fiind încrezători în nevoia de schimbare și în potențialul învățătorilor și al profesorilor din județ.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.