Home / Cultură / „Romaii Poesia”, festival prezentat de Mircea Dinescu

„Romaii Poesia”, festival prezentat de Mircea Dinescu

Festivalul International „Romaii Poesia”, editia a II-a, va avea loc la Sibiu, in perioada 11-14 octombrie 2017. Amfitrionul festivalului va fi poetul Mircea Dinescu.

Acest festival inedit este organizat de Fundatia Social-Culturala a Romilor „Ion Cioaba” si se va incheia cu un grandios spectacol pentru publicul larg in data de 14 octombrie, unde incepand cu ora 17 vor urca pe scena din Piata Mare a Sibiului participanti din Romania, SUA, Polonia, Italia, Germania, Serbia, Bulgaria, India, Grecia, Franţa si Rusia.

Proiectul Festivalul International „Romaii Poesia” este un festival unic de promovare a artistilor romi, care a luat ființă in anul 2016 in Romania, la Sibiu. Festivalul are ca principal scop promovarea dialogului intercultural prin literatura, atat pe plan national, cat si  international, dar si consolidarea colaborarii intre minoritatea roma si alte minoritati nationale, respectiv cu populatia majoritara a tarilor unde acestia traiesc.

Intalnirea poetilor ofera ocazia pentru publicul interesat de a cunoaste minoritatea roma din Romania si din lume. In cadrul Festivalul International „Romaii Poesia”, Fundatia va organiza in Piata Mare a Sibiului si un Targ culinar si de mestesuguri, care va fi deschis publicului larg intre 11 si 14 octombrie.

Participarea internatională a poetilor de origine roma asigura o promovare a dialogului intercultural si aducerea în constienta populatiei majoritare a traditiilor, obiceiurilor si culturii rome. Oferirea unui cadru care faciliteaza aceasta cunoastere este o buna modalitate de combatere a discriminarii, una din principalele probleme cu care se confrunta minoritatea roma in intreaga lume.

Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Institutul Cultural Roman, Ministerul Culturii si Departamentul pentru Relatii Interetnice.

(Comunicat de presă)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Săptămâna Patimilor, prilej de curățire a sufletelor

Aflându-ne în pragul sărbătorilor pascale, am primit câteva răspunsuri și vorbe frumoase din partea părintelui …