Home / Administratie / FOTO: Luare de ostatici la Palatul Justiţiei din Târgu-Mureş. 33 de imagini spectaculoase de la operaţiunea de salvare!

FOTO: Luare de ostatici la Palatul Justiţiei din Târgu-Mureş. 33 de imagini spectaculoase de la operaţiunea de salvare!

Distribuie

Două persoane au fost luate ostatice miercuri, 20 septembrie, într-o sală de judecată din incinta Palatului de Justiţie din Târgu-Mureş. Rapid, la faţa locului şi-au făcut apariţia reprezentanţii principalelor instituţii cu rol în combaterea terorismului. După aproximativ 30 de minute de negocieri fără succes între cei trei răpitori şi reprezentanţii Jandarmeriei, forţele speciale au intervenit în forţă şi i-au imobilizat pe autorii luării de ostatici.

Scenariu palpitant

Din fericire, totul a fost un scenariu interpretat ca la carte în cadrul exerciţiului „Maris 17”, care se desfăşoară în perioada 19-21 septembrie, la Târgu-Mureş.

„Efectivele cu atribuţii în domeniul sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului au acţionat în cazul unui scenariu de incident într-o sală de judecată. Efectivele de jandarmi au intervenit pentru neutralizarea persoanelor care cu ajutorul unor mijloace au pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalte persoane aflate în sala de judecată. A urmat evacuarea persoanelor în instituţie, s-a trecut la negocierea cu făptuitorii şi din cauza faptului că negocierea a eşuat efectivele de jandarmi au intervenit în forţă pentru restabilirea normalităţii în sala de judecată. La finalul acţiunii, efectivele ISU Mureş au intervenit pentru acordarea primului ajutor răniţilor şi pentru măsuri de prevenirea şi stingerea incendiilor, iar efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat cercetări la faţa locului”, a declarat lt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

Totodată, lt. Adina Chiş a precizat că „în cazul unui eveniment real, rolul Jandarmeriei este de negociere, de prevenire a escaladării conflictului şi de detensionare a situaţiei create.”

„Maris 17”, exerciţiu combinat cu forţe în teren

Exercițiul combinat cu forțe în teren “Maris 17” este al şaptelea dintr-o serie de opt exerciții integrate organizate de Jandarmeria Română. La exerciţiu participă reprezentanți ai Direcţiei Generale Management Operaţional a MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, precum și specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu atribuții în domeniul ordinii publice și a prevenirii și combaterii terorismului: SRI (autoritate cu rol coordonator în Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al județului Mureș, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureș şi Serviciul Județean de Protecție Internă Mureș.

Text şi foto: Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.