Cinci acțiuni ale DJST Mureș în calendarul Săptămâna Europeană a Sportului Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Cinci acțiuni ale DJST Mureș în calendarul Săptămâna Europeană a Sportului

În săptămâna 23-30 septembrie se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului 2017. Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat în acest sens direcțiilor județene să se implice în acest proiect. Astfel, toate acțiunile organizate sau sprijinte de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș din acea perioadă vor fi incluse în acest program european. Acțiunile forului județean se vor derula în colaborare cu Federația Națională Sportul pentru Toți, filiala Mureș, cu scopul de a promova sportul într-un mod constant și activ, de a crea oportunități în viața de zi cu zi pentru creșterea activității fizice, de a inspira evenimente creative. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș va avea sarcina de a asigura sprijinul logistic și uman la acțiunile organizate în colaborare cu diverse cluburi mureșene.

 

Program divers, pentru categorii diverse

În acest program nu intră și activitățile organizate de diferite federații, sportul de performanță mai exact, ci se rezumă la sportul de masă. DJST Mureș are în perioada amintită cinci asemenea acțiuni. Dintre acestea, două sunt organizate de către Asociația Nevăzătorilor, prin Clubul Sportiv Iris. Acestea sunt Cupa Iris la șah, care va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 10.00, pe strada Bolyai Farkas nr. 16 din Târgu-Mureș, la care sunt înscriși un număr de 16 concurenți. Pentru aceștia, competiția va fi una pregătitoare în vederea participării la Europenele de anul viitor, care se preconizează a fi organizate în luna mai a anului viitor, la Târgu-Mureș. O altă întrecere a celor cu deficiențe de vedere va avea loc în 29 septembrie, pe arena de popice Electromureș, competiție la care vor lua startul aproximativ 40 de concurenți.

În ziua de duminică, 30 septembrie calendarul cuprinde trei evenimente. Pe terenul de atletism a Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, de la ora 10 se va disputa „Memorialul antrenorilor”, sau „Memorialul Buclea”, întrecere rezervată elevilor, la care vor participa aproximativ 100 de atleți. În aceeași zi, pe un traseu între Spitalul Județean și Platoul Cornești va avea loc un concurs de orientare sportivă pe echipe, între școlile mureșene, o acțiune organizată și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean. Cea mai de amploare acțiune a acelei zile va fi organizată de la ora 19.00 în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Este vorba despre „Aerobic pentru toți”, la care va putea paticipa orice doritor de mișcare, acțiune organizată de DJST Mureș și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Mureș.

„Aceste cinci acțiuni sunt incluse în cadrul calendarului acțiunilor Săptămâna Europeană a Sportului, iar Direcția va avea obligația de a se implica în organizare, de a acorda diplome, medalii și cupe, cu excepția celei din Sala Sporturilor, care va fi doar o acțiune pentru promovarea mișcării, fără câștigători, la care toți participanții vor fi câștigători, mai corect spus. În tot acest program, cele în care sunt incluși elevi, partenerul principal este Inspectoratul Școlar, care va populariza în școli acțiunile rezervate lor, iar în cele pentru nevăzători este clubul Iris”, ne-a oferit detaliile Mihai Notar, consilier sport în cadrul DJST Mureș (în foto).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE