EXCLUSIV. Sucmerom Reghin intră în familia Annabella Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2613 Vizualizări

EXCLUSIV. Sucmerom Reghin intră în familia Annabella

Grupul Annabella din Râmnicu Vâlcea, controlat de oamenii de afaceri Dan şi Dorina Mutu, a achiziţionat, recent, fabrica Sucmerom din Reghin. Tranzacţia a fost confirmată pentru cotidianul Zi de Zi de Dan Mutu, administratorul companiei Annabella, care a evitat, deocamdată, să ofere detalii suplimentare despre achiziţia fabricii de sucuri din „Oraşul viorilor”.

Annabella, reţea de circa 60 de magazine

Potrivit site-ului propriu, www.annabella.ro, primul magazin Annabella şi-a deschis porţile publicului în anul 1994, comercializând legume şi fructe. În anul 2000, Annabella intră în retailul modern, deschizând primul magazin cu autoservire, în Râmnicu Vâlcea. Peste un an, alte şase magazine se alătură reţelei, iar în 2012 este lansat un proces de rebranding prin lansarea unui nou tip de magazin, Fresh, destinat retailului special legume-fructe. În prezent, pe plan naţional funcţionează circa 60 de magazine, în formate diferite: Annabella A-Z, Annabella Fresh, Supermarketul Annabella şi Annabella Expres.

“Magazinele Annabella sunt special concepute pentru retailul modern. Annabella a dedicat segmentului alimentar o proporție de 75% din spațiul său, restul fiind ocupat de produse non alimentare”, se specifică pe site-ul companiei Annabella.

Conform www.listafirme.ro, principalul portal cu informaţii economice despre firmele din România, în exerciţiul financiar 2016 compania Annabella a derulat afaceri de 218,56 milioane lei (cu 21 de milioane lei mai mult decât în anul 2015), a înregistrat un profit net de 9,19 milioane lei (în creştere cu 1,93 milioane lei comparativ cu anul anterior) şi a asigurat 794 de locuri de muncă.

Sucmerom, 25 de ani de tradiţie

Înfiinţată în anul 1992, societatea Sucmerom are ca obiect de activitate fabricarea şi comercializarea sucurilor naturale concentrate ultrafiltrate şi a aromei naturale din mere şi potrivit aceluiaşi portal, www.listafirme.ro, a încheiat anul 2016 cu următorii indicatori economico-financiari: cifră de afaceri de 5,17 milioane lei, pierdere netă de 1,32 milioane lei şi 32 de angajaţi.

În afara fabricii din Reghin, societatea deţine şi trei ferme pomicole. Astfel, la Ferma pomicolă Reghin sunt cultivate 40 de hectare de măr Jonathan, Golden Delicious, Starkrimson, Florina, James Grieves, Jonagold şi Ida Red, 2,4 hectare de cireş Vann, Bombe de Cotnari şi Hedelfinger şi 10 hectare de porumb, grâu, cartofi şi borceag, la Ferma pomicolă Socol sunt cultivate 35 de hectare de măr Golden Reides, Pinova, Jonagold şi Florina, iar Ferma pomicolă Uila are o suprafaţă de 15 hectare, cultivate cu măr Jonathan şi Golden Delicious.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE