Home / Slider / INTERVIU EXCLUSIV. O nouă televiziune la Târgu-Mureş: TGM HD!

INTERVIU EXCLUSIV. O nouă televiziune la Târgu-Mureş: TGM HD!

Distribuie

Biroul de presă al Consiliului Naţional al Audiovizualului a anunţat, pe site-ul instituţiei, www.cna.ro, că în şedinţa din data de 19 septembrie 2017 a fost acordată licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice pentru SC Impact Studio Mureş SRL-D Târgu-Mureş. Viitoarea televiziune se va numi TGM HD şi va fi condusă de Lucian Săcălean, nume cunoscut în mass media mureşeană, dar şi în mediul academic din Târgu-Mureş.

Reporter: Cum se va numi noua televiziune şi când estimaţi că va fi prima emisie?

Lucian Săcălean, director TGM HD: Noua televiziune se va numit TGM HD, TGM vine de la Târgu-Mureş şi HD pentru că o să emită în High-Definition (Televiziune cu rezoluţie înaltă – n.a.). Momentul fix de începere a emisiei nu este fixat, în sensul în care mai trebuie efectuată inspecţia tehnică a celor de la CNA, care să confirme tot ceea ce e legat de partea tehnică, că este în regulă şi se poate începe efectiv emisia. Acum urmează să fie fixată data respectivei inspecţii, iar apoi, în decursul a 10-14 zile trebuie să începem emisia efectivă.

Rep.: Veţi emite doar prin internet, aşa cum se zvoneşte?

L.S.: Nu, TGM HD va emite şi pe canale clasice, iar aici avem deja înţelegeri cu operatorii de cablu-TV. Va emite aşadar şi clasic, dar şi în mediul online deoarece acesta este dinamic, ne dorim ca indiferent unde se află telespectatorii noştri, în ţară sau în străinătate, să poată să acceseze instantaneu conţinutul emis de noi.

Rep.: Povestiţi vă rog despre politica editorială, respectiv grila de programe. Va conţine doar ştiri sau şi emisiuni?

L.S.: Programul este generalist, aşadar va avea ştiri un pic tratate diferit faţă de ceea ce acum în peisajul local se înţelege prin jurnal de ştiri. Se va vedea, va fi o diferenţă pe care am gândit-o în urma unor studii pe care le-am făcut. Vor fi şi emisiuni tematice, din zona medicală, cea de entertainment, de business. Vom lucra cu nişte persoane care vor fi surprize plăcute pentru mureşeni, şi prin conţinut dar şi prin prezenţă. Vor fi şi emisiuni de folclor şi chiar şi de ştiinţă şi tehnică, destinate mediului universitar, studenţilor, liceenilor şi nu numai. Ne dorim o gamă cât mai largă de telespectatori.

Rep.: Veţi emite non-stop sau doar în anumite intervale de timp?

L.S.: Vom emite 24 de ore din 24 de ore, doar program propriu, ceea ce face ca acest proiect media să fie cel mai ambiţios proiect local.

Rep.: Despre echipa de jurnalişti de la TGM HD ce ne puteţi spune?

L.S.: Aş prefera deocamdată să nu dau nume concrete. În echipa TGM HD se vor regăsi nume care au muncit în media, unii dintre ei la radio, alţii la TV. Nu toţi din Mureş, unii vor veni din altă parte. Pe mulţi dintre ei îi cunoaşteţi, vor fi jurnalişti care au mai muncit pe teren, în zona de ştiri, alţii care au avut emisiuni, şi vor fi şi câteva nume noi care cred eu că vor fi o surpriză plăcută pentru că sunt oameni care au ceva de spus.

A consemnat Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.