Home / Administratie / Maris 17. Transport special atacat de terorişti!

Maris 17. Transport special atacat de terorişti!

Distribuie

Un atac armat comis, joi, împotriva unui transport special însoţit de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Mureş, soldat cu victime din ambele tabere, a fost scenariul ultimului exerciţiu din cele trei programate în cadrul Maris 17, organizat la Târgu-Mureş de Jandarmeria Română.
„Am desfăşurat ultimul exerciţiu combinat Maris 2017 la Baza de Pregătire a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş. Forţele participante au intervenit pentru capturarea unor persoane care au atacat un transport special cu armament şi muniţie, care era asigurat cu pază de IJJ Mureş. După atacul asupra transportului, atacatorii s-au refugiat într-o clădire unde efectivele Detaşamentului Antiterorist din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi (GMJ) Târgu-Mureş au intervenit pentru luarea de măsuri specifice pentru izolarea zonei şi capturarea atacatorilor. Acţiunile jandarmilor au fost sprijinite de ISU Mureş, care a acţionat pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite în atac, precum şi de IPJ Mureş, pentru cercetare la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IJJ „Col. Sabin Motora” Mureş, Anca Motoc.


Ca urmare a implicării structurilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, peste 100 de persoane au luat parte la activităţi pe parcursul celor trei zile în care s-au desfăşurat exerciţiile din cadrul Maris 17.
În cadrul exerciţiului Maris 17 organizat de Jandarmeria Română, de testare a modului de intervenţie a instituţiilor din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, au participat Direcţia Generală Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Serviciul Român de Informaţii, IJJ Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul Judeţean de Protecţie Internă.
Prin Exerciţiul Maris 17 se urmăreşte evaluarea modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, organizarea acestora, etapele parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante, într-o situaţie cât mai aproape de realitate.

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.