GALERIE FOTO: UMF, exigență și speranțe în noul an universitar Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1006 Vizualizări

GALERIE FOTO: UMF, exigență și speranțe în noul an universitar

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș și-a deschis luni, 25 septembrie, porțile noului an universitar la Palatul Culturii cu ocazia festivității deschiderii anului școlar universitar 2017-2018. Pe scenă, mai exact la prezidiu, au fost reprezentanții UMF alături de oficialitățile orașului și județului, iar de cealaltă parte studenții, în frunte cu bobocii, fiecare discurs fiind un dialog direct și sincer adresat acestora.

Învățați bucuria de a fi studenți”

Rectorul UMF prof. dr. Leonard Azamfirei, a trecut peste discursul festiv, și a punctat direct și la obiect ce îi așteaptă pe studenți, în special pe boboci. „Anul acesta, în UMF Târgu-Mureș se vor produce mișcări majore. Este vorba de reforma curiculară. Dacă anul trecut, ea a avut în vedere  doar anumite discipline pilot, în acest an ea se va generaliza. Aceasta înseamnă un nou mod de predare, complet diferit, un mod nou de evaluare și un nou mod de promovare. Cea mai mare greșeală pe care voi, studenții, ați putea-o face, și îmi doresc să nu o faceți, este să faceți ceea ce ceilați au făcut până acum. Învățați de la colegii voștri mai mari ceea ce este bine, învățați implicarea în societate, învățați solidaritatea, învățați simțul civic, învățați bucuria de a fi studenți, de a participa la tot ceea ce se întâmplă în acest campus universitar frumos. Modelul unora dintrecolegii mai mari  nu mai este valabil. Acel model, dacă îl veți accepta va fi cu adevărat perdant. Restanța trebuie să fie privită ca o excepție, nu ca o regulă. Vă îndemn să nu vă gândiți cum să dați un examen de mai multe ori, ci cum să luați examenul de prima dată. De asemenea, vă atrag atenția asupra faptului că, începând cu acest an, pragul de trecere dintr-un an în altul va fi cu maximum zece credite restante. De aceea vă spun, învățați în fiecare zi, la fiecare materie, schimbați abordarea de a învăța numai în sesiune.Vă cerem mult, dar vă și oferim mult. O nouă facultate de Farmacie, proiect pentru un nou cămin, un campus cu facilități deosebite, o abordare modernă, flexibilă a învățământului și a managementului academic, posibilități multiple pentru a avea experiențe de învățare în alte universități din străinătate.Veți crește toți împreună cu universitatea. Cu siguranță că,  UMF Târgu-Mureșul are unul din cele mai ridicate standarde de promovare din țară. Cei care vor înțelege mesajul meu, vor fi câștigați, iar cei care nu, vor fi, fie triști, fie contestatari”, și-a încheiat discursul Leonard Azamfirei, rectorul UMF.

Colaborare cu Institutul Medico-Militar

Printre oaspeții momentului festiv s-a numărat și Comandantul Institutului Medico-Militar București, col. dr. Mihai Silviu Tudosie, care a punctat buna colaborare cu UMF Târgu-Mureș.„De 27 de ani, între Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și Institutului Medico-Militar București există o strânsă colaborare. De 27 de ani valoarea medicinei militare crește prin aportul ștințific și didactic, de cel mai înalt nivel academic, al Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. În această zi, uitându-ne în urmă, constatăm cu multă satisfacție și mândrie că timpul pentru noi nu a trecut în zadar, suntem astăzi mai mult ca oricând o echipă cu o identitate comună în implementarea standardelor europene ce privesc cerințele de a asigura studenților pe diferite paliere ale pregătirii, competențele profesionale cerute de rolurile concrete pe care urmează să le îndeplinească într-o societate a cunoașterii”, a spus col. dr. Mihai Silviu Tudosie.

Urări de bine din partea oficialităților

Prezent la eveniment, prefectul județului Mureș, dr. Lucian Goga, s-a adresat celor care au pășit pentru prima dată în universitatea etalon a Târgu-Mureșului. „Mă adresez celor 1.100 de boboci care pășesc pentru prima dată în Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și care trebuie să știe că universitatea le oferă toate condițiile dar în același timp le cere maximum, pentru că ei sunt o parte din cei care se vor ocupa de viitorul acestei țări, cu o responsabilitate foarte mare. Cadrele didactice sunt de excepție, vor face tot posibilul ca acești studenți, la finalul studiilor,  să fie cât se poate de bine pregătiți. Nu va fi ușor, dar atunci când ți ștacheta sus, poți să obți performanță. Vor fi cei mai grei ani din viața lor, dar vor fi și cei mai frumoși. Bobocii se pot considera mândri că au reușit să devină studenți UMF și sunt convins că și familiile lor împărtășesc aceeași stare”, a precizat Lucian Goga. Alexandru Câmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș le-a urat succes studenților, asigurându-i de tot sprijinul Consiliului Județean Mureș. ”Numele și renumele Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș s-a construit de generații, în peste 70 de ani de existență de către niște oameni deosebiți, cu profesionalism, cu dăruire și cu efort.  Recunoașterea națională și internațională a acestei universități este de notorietate, ceea ce nu face decât să ne oblige pe noi toți, iar Consuliul Județean Mureș își asumă această obligație,  și vă asigur pe toți că veți avea un partener de nădejde în continuare în Consiliul Județean. Fiind la început de an universitar, țin să urez succes tuturor studenților, și în special celor mai tineri, bobocilor, pentru care discursul rectiorului nu trebuie să fie decât un motiv de încurajare”, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș. Primarul Dorin Florea, le urat studenților bun venit la Târgu-Mureș, oraș care le oferă acestora un cadru prielnic pentru studiu. Să știți că preocuparea din prima zi, pe lângă ceea ce vă spun profesorii, este cum să vă așezați cât mai bine într-un oraș în care doriți să trăiți o adevărată viață de student. Ea e unică, iar îngrijorarea profesorilor este cum să vă stârnească pasiunea astfel încât șederea voastră la Târgu-Mureș să fie o reușită. Asta am simțit eu. Să știți că orașul a fost și este extraordinar de primitor, care și-a pus la dispoziție absolut orice pentru studenții de medicină. Eram niște domnișori foarte respectați, iubiți și îndrăgiți, Asta era atmosfera anilor trecuți. Sper că dumneavoastră veți reuși alături de târgumureșeni să creați exact aceeași imagine plăcută”, a spus primarul Dorin Florea.

Nu uitați că viața este mai prețioasă decât orice”

Mesaj de încurajare pentru noii studenți a venit și din partea Ligii Studenților din Târgu-Mureș prin vocea președintelui Iuliu Cocuz. Ați ales să porniți într-un drum lung, un drum despre care  nu știți unde vă va duce, un drum pe care urmează să-l creați, să-l descoperiți prin propriile voastre decizii. Demn de menționat este că munca voastră a început în urmă cu cel puțin un an, urmând ca apoi, în vara acestui an să susțineți examenul de admitere, dovedind astfel că sunteți cei mai buni dintre cei buni, devenind studenți ai universității noastre. Pe parcursul acestor ani vă veți forma o nouă perspectivă asupra vieții, vă veți deschide gândurile spre orizonturi despre care credeați că nu le puteți atinge, urmând ca fiecare dintre voi să se depășească pe el însuși. Nu uitați că viața este mai prețioasă decât orice, că un lucru făcut cu drag este mai valoros, o vorbă caldă poate vindeca un suflet, sau un simplu mulțumesc vă va aduce mai aproaape de idealul vostru. Sunteți la început de drum, profitați de orice ocazie, până la urmă reprezentați viitorul. Nu vă lăsați descurajați, chiar și atunci când simțiți că sunteți depășiți. Gândiți vă că cineva chiar crede în voi, iar în viitor cineva își va pune viața în mîinile voastre”, a precizat Iuliu Cocuz.

Lansarea imnului UMF

La final, cei mai tineri studenți au fost întâmpinați de UMFy, mascota UMF, moment care a precedat lansarea imnului oficial al universității, „Made in UMF”, compoziție semnată Vizi Imre, interpretat de studentele UMF.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE