ASCOTID Trail Trace, la Platoul Corneşti Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

ASCOTID Trail Trace, la Platoul Corneşti

Cea de-a III-a ediție a ASCOTID Trail Race, competiție sportivă dedicată atât persoanelor cu diabet, cât și persoanelor sănătoase, va avea loc duminică, 1 octombrie, la Platoul Cornești din Târgu-Mureș. Principala probă va fi cea de Semimaraton, care implică parcurgerea a 21 de kilometri, probele secundare fiind cursele de Cross (9 kilometri), respectiv Cursa Copiilor (1,7 kilometri).

Proiect unic în România
Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID), Rodica Molnar, competiţia urmărește asocierea dintre activitatea fizică și starea de sănătate. Astfel, peste 400 de participanți care vor parcurge kilometri întregi pe poteci marcate, bucurându-se de frumusețea peisajelor, dar mai ales de starea de bine conferită organismului de activitatea fizică.
“Înființată în 2006, asociația militează pentru promovarea, sprijinirea şi apărarea intereselor copiilor şi tinerilor diabetici, respectiv a familiilor acestora. Pentru a complementa activitățile al căror scop este dezvoltarea cunoștințelor teoretice legate de instalarea, manifestarea și reglarea ciclului de viață în cazul diabetului zaharat, asociația a inițiat ASCOTID Trail Race ca formă diferită de exprimare. Competiția își propune să promoveze sportul în rândul persoanelor cu diabet, să tragă un semnal de alarmă privind creșterea alarmantă a numărului de copii diagnosticați cu diabet insulinodependent și să reducă stigmatizarea acestora privind practicarea sportului în școli și colectivități”, a precizat Rodica Molnar.
Proiectul ASCOTID Trail Race este singular în România, el fiind premiat la Gala COPAC 2016 cu Premiul pentru cea mai bună campanie de sănătate. Ambasadorii proiectului sunt persoane diagnosticate cu diabet, care practică sport de performanță: Gavin Griffits, Gabriela Airinei, Ionuț Bîrsan, Mihai Comşa, Ana Maria Georgescu şi Ionuț Drăgan.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE