Idei pentru micul dejun și gustări sănătoase de la Petry Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 600 Vizualizări

Idei pentru micul dejun și gustări sănătoase de la Petry

Odată cu începerea anului școlar majoritatea părinților au probleme când vine vorba despre un mic dejun, gustos și rapid, dar mai ales cu gustarea de înainte de masă. De obicei, cea ce își doresc cei mici nu este neapărat prima alegere a părinților, mai ales când vrem să oferim o masă hrănitoare și nutritivă.

Idei de mic dejun

  1. În diminețile răcoroase de toamnă, ce poate fii mai bun decât un sandwich cald

– 50 g pâine integrală;

– 2 felii de șuncă dietetică de la Petry;

– 2 felii de cașcaval light.

Sfat util: Dacă pâinea integrală nu este în topul celor mai îndrăgite alimente, putem combina o felie de pâine albă cu una integrală.

  1. Dacă suntem la categoria grill și a sandwichurilor calde, o combinație mai îndrăzneață poate garanta succesul. Brie și afine.

– 50 g pâine integrală;

– 1 pumn de afine;

– 30 g cașcaval brie;

Sfat util: Dacă nu avem afine proaspete putem folosi și cele congelate.

  1. Roșii și mușchiuleț file de la Petry /combinația căștigătoare.

– 50 g pâine integrală;

– 1 linguriță pesto de busuioc;

– 50 g mușchiuleț file de la Petry;

– aproximativ 4 felii subțiri de roșii;

Și desigur sandwich makerul nostru preferat

Sfat util: Dacă folosim hârtie de copt și în sandwich maker, acest simplu gest econimisește timpul acordat curățării aparatului, timp precios în diminețile încărcate.

  1. Muffin din omletă și legume.

Să pregătim un muffin în diminețile de școală sună aproape imposibil, dar nu este. Pregătirea necesită maxim 5 minute, iar în timp ce se prăjesc în cuptor avem timp pentru alte activități cum ar fii spălatul pe dinți, pregătirea cafelei etc.

– 2 ouă bătute și condimentate după gust;

– 50 g șuncă tradițională Petry Zsigmond tăiată cubulețe;

– după gust, ardei, ciuperci, praz curățate și tăiate mărunt;

20 minute, 18 grade.

Sfat util: Întotdeauna să folosim hârtie pentru muffin în tăvițe.

  1. În cazul în care am pregătit prea multă carne, de pui sau porc cu o seară înainte, putem prepara un wrap sau tortilla delicioasă instant.

– 50 g carne la grătar pui^porc;

– 1 tortilla sau felie de wrap;

– 20 g cremă de brânză Philadelphia.

Felia de wrap se unge cu crema de brânză, așezăm carnea tăiată fâșii la mijloc și îl răsucim, putem să îl încălzim în sandwich maker sau în tigaie teflonată. Îl servim cu multe legume proaspete de sezon.

Idei de gustări:

  1. Ați încercat deja pateul preferat al celor mici de la Petry?

Sandwichul perfect pentu o gustare, sănătoasă și nutritivă, desigur lunch boxul putem să îl completăm cu semințe oleaginoase, fructe proaspete sau deschidratate, chiar și cu un baton de musli sau biscuiți din ovăz.

– 1 buc chiflă integrală;

– 30 g pateu Petry;

– 2-4 felii de castravete;

– 2 felii de roșii.

  1. Chiflă umplută cu salam Petry și tot ce este mai bun.

– 1 chiflă integrală;

– 30 g salam Petry;

– salată iceberg, tăiată mărunt;

– felii de roșii;

– 20 g cașcaval light.

Sfat util: Dacă am dorii să scăpăm de câteva kcal inutile, putem să îndepărtăm miezul chiflei și să îl umplem cu mai multe legume

  1. Dacă nu am avut timp pentru cumpărături în prealabil:

În drum spre școală sau birou, putem să cumpărăm de la Petry sandwichuri și salate în combinații îndrăznețe sau classice, delicioase și mereu la îndemnână.

Sfat util: în raza orașului Târgu-Mureș, avem posibilitatea de a comanda și acasă sau la birou panniniurile și salatele delicioase de la Petry.

  1. Sandwich cu fructe și unt de arahide.

– 50 g pâine integrală;

– 20 g unt de arahide;

– 1/2 banană;

Cald sau proaspăt este la fel de delicios.

Sfat util: în loc de fructe proaspete putem folosi și gem de casă.

  1. Chicken club sandwich pentru cei mici și mari.

– 3 felii de pâine integrală în formă de pătrat;

– 50 g piept de pui de la Petry;

– 1 ou fiert;

– 2/3 felii de roșii, salată iceberg.

Așezăm feliile de pâine cu ingredientele una peste alta. Tăiem sandwichul diagonal în două.

Jumătate al micuțului, cealaltă jumătate al nostru.

Sfat util: putem fierbe ouăle cu o seară înainte și la fel putem folosi carnea rămasă de la cină pentru pregătirea gustării.

NAGY Bea,

Dietetician și nutriționist

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE