Home / Sighișoara / Ajutoare pentru sezonul rece, la Sighişoara

Ajutoare pentru sezonul rece, la Sighişoara

Distribuie

Anunţ privind acordarea ajutoarelor pentru gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2017 – martie 2018:

Începând cu data de 26 septembrie 2017, consumatorii vulnerabili/ persoanele cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale / energie termică furnizată în sistem centralizat / energie electrică / lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și se încadrează în prevederile O.U.G. nr. 70/31.08.2011 și ale H.G. nr. 920/21.09.2011, cu modificările și completările ulterioare, vor putea ridica formularul de cerere-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, de la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18 sau îl pot descărca de pe site-ul Municipiului Sighișoara, la adresa www.sighisoara.org.ro. astfel:

în situația în care solicitantul nu beneficiază de alte drepturi de asistență socială (respectiv de ajutor social potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau alocaţie pentru susţinerea familiei potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), acesta completează formularul de Cerere-declarație pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială – anexa 1;

în situaţia în care solicitantul este beneficiar sau, după caz, primeşte ajutor social potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau alocaţie pentru susţinerea familiei potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi solicită ajutor pentru încălzirea locuinței, acesta completează formularul de Cerere-declarație pe propria răspundere pentru modificarea cererii de acordare a unor drepturi de asistență socială sau pentru acordarea unor noi drepturi – anexa 2.

Cererile privind acordarea ajutoarelor pentru gaze naturale/energie termică furnizată în sistem centralizat/energie electrică/combustibili solizi sau petrolieri, complet şi corect întocmite, se pot depune la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18, în perioada 26 septembrie 2017 – 15 octombrie 2017.  

Programul pentru ridicarea formularelor de cerere precum şi pentru depunerea acestora este următorul:

– de luni până joi între orele 8,30 – 13,00

– vineri între orele 8,30 – 12,00

La depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, solicitanţii au obligația să prezinte următoarele documente:

– acte doveditoare, în original şi copie, privind componenţa familiei (acte de identitate, certificate de naştere ale copiilor, certificat de căsătorie, hotărâre judecătorească/acord de mediere/convenție notarială privind exercitarea autorității părintești și stabilirea locuinței copilului la unul dintre părinți,  sau, după caz, hotărâre judecătorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului privind instituirea tutelei/curatelei, respectiv măsura plasamentului);

– dovezi de venituri nete din luna anterioară depunerii cererii, pentru toţi membrii familiei;

– contractul de închiriere sau de proprietate al locuinţei, în original și copie;

– certificatul de înmatriculare al autoturismului sau motocicletei, în copie și original (dacă este cazul);

– acte doveditoare privind locuința sau bunurile deținute de membrii familiei în alte unități administrativ-teritoriale;

– ultima factură de gaz în cazul persoanelor care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale;

– ultima factură de curent electric în cazul persoanelor care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică.

Anexele 1 şi 2, precum şi lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, pot fi consultate pe portalul instituţiei, www.sighisoara.org.ro.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Sighişoara)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.