FOTOREPORTAJ: Multilingvismul, încurajat la Gimnaziul „Liviu Rebreanu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Multilingvismul, încurajat la Gimnaziul „Liviu Rebreanu”

Ziua Europeană a Limbilor Moderne a fost sărbătorită marţi, 26 septembrie, la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş printr-un mini-spectacol susţinut de un grup de elevi din clasele IV-VI.

Cântece şi poezii în cinci limbi

Evenimentul a fost găzduit de sala profesorală a unităţii de învăţământ, unde aproape 20 de cadre didactice au urmărit, cu emoţie, evoluţiile pline cu har ale elevilor, care au recitat poezii şi au cântat în limbile română, maghiară, engleză, franceză şi germană.

Momentul artistic a fost apreciat ca fiind foarte reuşit de prof. Mimi Cuciurean, directoarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, care a transmis felicitări atât elevilor, cât şi cadrelor didactice care au pregătit mini-spectacolul dedicat Zilei Europene a Limbilor Moderne.

„Mulţumim elevilor, mulţumim profesorilor, mulţumesc colegilor care astăzi au luat parte la acest moment festiv, aşa cum l-au numit reprezentantele catedrei de limbi moderne. Ne bucurăm că am putut avea la început de an şcolar un moment atât de frumos cu elevi de clasa a IV-a, a V-a şi a VI-a, ceea ce înseamnă că avem nădejde că limbile străine se studiază temeinic, cu multă plăcere. Elevii au minunaţi”, au fost cuvintele directoarei Mimi Cuciurean.

Diversitate culturală şi lingvistică

La reuşita spectacolului şi-au adus contribuţia atât elevii, care s-au dovedit a fi foarte talentaţi, dar şi cadrele didactice care i-au pregătit: Portik Kinga – profesoară de limba germană, Laura Bucur – profesoară de limba franceză, Iulia Luca – profesoară de engleză şi franceză, Gyorparka Antal – profesoară de limba engleză şi Ercse Eva – profesoară de limba engleză.

„În fiecare an pregătim un mic moment festiv dedicat acestei zile importante, Ziua Europeană a Limbilor, care este un eveniment anual pe care îl sărbătorim la data de 26 septembrie, pentru a da o importanţă diversităţii lingvistice a unui continent unde se vorbesc peste 200 de limbi. De asemenea, acest moment este o ocazie pentru a reaminti varietatea limbilor vorbite pe continentul nostru, pentru a promova diversitatea culturală şi lingvistică, pentru a încuraja învăţarea limbilor străine, a cât mai multor limbi străine, la orice vârstă, pentru că ştim cu toţii cât de important este cunoaşterea unei limbi străine, ne ajută atât de mult să ne integrăm în orice societate alegem să trăim. În fiecare zi le reamintesc elevilor că este extrem de important să cunoască măcar o limbă străină, deoarece îi ajută să poată studia mai departe într-o universitate din străinătate, pentru a da acea testare de limbă care este atât de benefică la finalul unui ciclu de învăţământ, certificat cu care ei se pot prezenta la orice examen”, a declarat Iulia Luca, fost inspector şcolar, în prezent profesoară de limbile engleză-franceză la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”.

Text şi foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE