Share

Home / Cultură / „Miracolul de la Cluj”, pe scenă la Târgu-Mureș
Imagine din spectacol (Foto: Bogdan Botaș)

„Miracolul de la Cluj”, pe scenă la Târgu-Mureș

Platforma Reactor Social de la Cluj-Napoca invită publicul târgumureșean la reprezentația spectacolului „Miracolul de la Cluj” care va avea loc joi, 5 octombrie, ora 19.00 la Teatrul Național Târgu-Mureș, Sala Parking.

Conform paginii de Facebook a evenimentului, spectacolul „Miracolul de la Cluj” pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală Caritas şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

„Miracolul de la Cluj” face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, care își propune realizarea a două spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României. După premiera din luna mai a primului spectacol– M.I.S.A.PĂRUT – care aduce în discuție drepturile și libertățile personale pornind de la cazul real al unei yoghine din organizația MISA, echipa Reactor vă invită acum să descoperiți culisele celui mai mare joc piramidal din România.

„Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente” este un proiect cultural al platformei Reactor Social, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și UNITER.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani.

Cu: Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Doru Mihai Taloş
Regia: David Schwartz
Dramaturgie: Petro Ionescu
Muzica: Krisztina Sipos
Scenografia: Anda Pop
Ilustrații: Lucia Mărneanu
Video: Daniel Răduțu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biletele la Balul Palatului, puse în vânzare

Conform informațiilor menționate pe pagina de Facebook a Balului Palatului, au fost puse în vânzare …

Share
Share