Conferinţă internaţională la Universitatea „Petru Maior”. Participanţi din 14 ţări la Inter-Eng 2017 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Conferinţă internaţională la Universitatea „Petru Maior”. Participanţi din 14 ţări la Inter-Eng 2017

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş organizează cea de-a 11-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2017”. Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 5 octombrie, de la ora 9.30, în Aula Magna din incinta imobilului aflat pe strada Nicolae Iorga nr. 1 din Târgu-Mureş.

Eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene

Ediţia din acest an, organizată în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România şi Zagazig University Egypt, reunește participanți din 14 țări de pe trei continente: Algeria, Bulgaria, Egipt, Grecia, Ungaria, India, Iran, Malaezia, Maroc, Polonia, România, Federația Rusă, Spania, Thailanda, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială, precum și de la universităţile târgumureşene Universitatea „Petru Maior”, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea „Sapientia”.

„În decursul celor zece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2017 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de importante instituţii publice şi private, precum Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică”, a precizat prof. dr. ing. abil. Liviu Moldovan, preşedintele comitetului ştiinţific şi prorector științific la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş.

147 de lucrări ştiinţifice, 14 secţiuni

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2017” reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi. „În această ediție a conferinței sunt prezentate 147 de lucrări științifice, distribuite pe 14 secțiuni, pe durata a două zile, tema principală a conferinței fiind „Tendințe globale în tehnologiile de fabricație care creează o cale către inovațiile de mâine”, a subliniat prof. dr. ing. abil. Liviu Moldovan.

Lucrările conferinţei vor fi publicate în prestigioasa revistă „Procedia Manufacturing”, editată de Elsevier, fiind indexată în bazele de date Scopus, Science Direct și evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2017 sunt: dr. Jaione Ganzarain (Facultatea de Inginerie, Universitatea Mondragon din Bilbao, Spania), prof. dr. ing. Abdelazim M. Negm (Centrul de criză și dezastre din cadrul Universității Zagazig, Egipt), prof. Khalil Khalili (Departamentul de Inginerie Mecanică, Universitatea din Bijand, Iran), dr. habil. László Kovács (Departamentul de Tehnologia Informației, Universitatea din Miskolc, Ungaria), Juan Pedro Arruebarrena (Alcorta Forging Group, Spania), dr. Mahmoud Abdel Daiem (Departamentul de Ingineria Mediului, Facultatea de Inginerie, Universitatea Zagazig, Egipt).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE