Share

Home / Administratie / Cazul Benedek continuă, se cere demisia șefului IPJ Mureș

Cazul Benedek continuă, se cere demisia șefului IPJ Mureș

Ședința ordinară a Consiliului Local Târgu-Mureș de joi,  28 septembrie, a început prin luarea de poziție a consilierului PNL Theodora Benedek, președinte al ședinței, asupra incidentului petrecut în cursul săptămânii trecute care l-a avut în centrul atenției pe cardiologul Benedek Imre. „Faptele au fost mediatizate în ultima vreme, dar rămân multe întrebări legate de ce s-a întâmplat. Cum este posibil ca în România anului 2017, un agent de poliție să se ocupe cu înscenări filmate de către apropiații săi, în loc să protejeze cetățeanul ? Cum este posibil ca un om de 67 de ani, să fie încătușat pe stradă și sechestrat în sediul poliției timp de patru ore, fără a i se acorda asistență de către un avocat, fără să i se acorde asistență medicală ? Cum este posibil ca un echipaj de poliție să invadeze o clinică fără nicio hârtie, fără niciun mandat ? Unde au fost superiorii acestui agent și cum au girat acțiunile lui, fără a verifica nici măcar dacă acest agent avea sau nu avizul psihologic necesar pentru exercitarea meseriei de polițist ?   Cum este posibil ca Poliția să se ocupe de astfel de înscenări ? Din fericire, procurorul a respins cerearea de reținere pentru 24 de ore formulată de polițiști, iar Judecătoria a anulat măsura controlului judiciar. Dincolo de toate acestea nu putem să nu ne punem întrebarea: care sunt forțele care au realizat această înscenare, ce urmăreau de fapt , având în vedere că această persoană este una reprezentativă a comunității maghiare din Târgu-Mureș, într-un oraș în care există tensiuni pe fondul problemelor legate de situația Liceului Romano-Catolic și legate de posibila înființare a unui universități în limba maghiară. Cine sunt cei interesați ca sub aceste pretexte legate de polița RCA a mașinii, să declanșeze o scânteie, să escaladeze o situație tensionată și să ducă la conflicte pe care nu le mai dorim, pe care ni le amintim, după scenarii asemănătoare, din trecut”, a precizat consilierul PNL Theodora Benedek.

„Solicit demararea de urgență a cercetării penale împotriva agentului de poliție Ionuț Tudor Mureșan”

Mai mult, consilierul PNL a cerut demisia comandantului IPJ Mureș, precum și trimitearea în judecată a agentului de poliție  Ionuț Tudor Mureșan.”Având în vedere  încălcarea gravă a drepturilor omului și abuzurile săvârșite de polițiști, doresc să solicit în mod public demisia de îndată a comandantului șef al Inspectoratului  de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîtlag, și a echipei manageriale care a patronat această regie, această înscenare, care a permis încătușarea unui om și sechestrarea acestuia în sediul poliției sub pretextul că nu avea polița RCA asigurată. De asemenea, solicit doamnei ministru de Interne Carmen Dan, trimiterea de îndată a Corpului de Control pentru a verifica abuzurile săvârșite la Târgu-Mureș, de anumiți agenți de poliție, cum ar fi acest agent Ionuț Tudor Mureșan, de care mulți cetățeni s-au plâns că au fost supuși din partea acestuia la abuzuri asemănătoare. Nu în ultimul rând, solicit demararea de urgență a cercetării penale împotriva agentului de poliție Ionuț Tudor Mureșan, care a regizat și a pus în practică această înscenare”, a menționat Theodora Benedek.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Angajări la DGASPC

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș organizează concurs pentru ocuparea postului vacant …

Share
Share