Home / Slider / Reconstrucţie mamară la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş

Reconstrucţie mamară la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş

Distribuie

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chiururgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, coordonată de Dr. Senin Negovan, au efectuat joi, 28 septembrie, o reconstrucţie mamară în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare.

Procedurile, decontate de CAS

Intervenţia, care a durat aproximativ o oră, a fost realizată unei paciente de 51 de ani din judeţul Mureş, cu mastectomie sân stâng în 2013 şi care a făcut şi radioterapie. În luna mai 2017, într-o primă etapă, i s-a implantat un expander tisular (implant temporar – n.a.). Astfel, pacientei i s-a extras implantul temporar şi s-a introdus implantul definitiv.

“Procedurile de astăzi au fost realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. Reconstructia mamara postmastectomie îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicaţia de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară.

„În anul 2017, trei paciente au beneficiat de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014”, se mai menţionează în document.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.