Home / FC Municipal / Un punct smuls în extremis de ASA

Un punct smuls în extremis de ASA

Distribuie

În partida de deschidere a etapei a X-a din Liga II de fotbal, ASA Târgu-Mureș a încheiat partida susținută pe teren propriu cu formația ilfoveană Academica Clinceni, scor 1-1. Ambele goluri au fost înscrise din lovituri de la 11 metri, Marian Constantinescu, în minutul 31 pentru oaspeți și Robert Băjan, în al patrulea minut de prelungiri pentru mureșeni.

Cu un lot redus numeric și valoric după ce șapte jucători au părăsit în ultima perioadă echipa, cu multe nume noi în lot, de care nu s-a mai auzit, ASA venea după două partide fără gol înscris și un singur punct obținut. De partea cealaltă, formația ilfoveană avea o victorie cu una dintre fruntașe în atapa precedentă, Ripensia Timișoara, evident, cu moral mai bun. Inițiativa a aparținut îndeosebi mureșenilor, dar fazele mai periculoase din debutul primei reprize au aparținut oaspeților, care au trimis câteva șuturi din afara careului pe poarta lui Moga. O primă fază bună pentru ASA a fost la lovitura de cap trimisă de Sîrbu, deviată în corner. În minutul 22 Moga deviază în bară șutul lui Simion, după care, în minutul 30, în urma unei faze prelungite în careul mureșean, Mihalcea cade ușor la un contact cu Candrea, dar centralul dictează penalty, transformat cu siguranță de căpitanul ilfovenilor. ASA trece la ofensivă, dar Academica este cea care este mai periculoasă în preajma careului. La vestiare se intră cu avantaj minim al oaspeților și se anunța o repriză secundă dificilă pentru echipa lui Marius Popescu.

 

Asediu fără rezultat în fața „redutei”

Primele ocazii ale reprizei secunde au aparținut tot oaspeților, după care ASA a preluat inițiativa. Ilfovenii s-au baricadat efectiv însă în propriul careu și tentativele de a ajunge la poartă ale mureșenilor deveneau din ce în ce mai dificile. Singurul jucător rămas în față al oaspeților, Constantinescu a dat mari emoții apărării la rarele încercări de contraatac. Spre final au fost câteva faze confuze în careul lui Niga, unde densitatea jucătorilor nu oferea niciun culoar de șut, iar tentativele de la distanță au dus doar la lovituri de poartă. Câteva ieșiri hazardate ale portarului oaspeților din final nu au fost speculate de mureșeni, dar în al doilea minut de prelungiri din cele patru dictate, acesta îl doboară pe Paul Iacob la 15 metri și arbitrul dictează al doilea penalty al meciului. Acesta a fost transformat de către Băjan și ASA salvează un punct când totul părea pierdut. Meciul s-a încheiat cu o nouă „șarjă” a ilfovenilor, dar șutul trimis de Simion a trecut pe lângă vinclu. A treia remiză pe teren propriu pentru mureșeni, pentru care se anunță foarte dificilă partea a doua a turului. Urmează o deplasare la Mioveni (locul 7), după care vor primi vizita liderului Hermannstadt.

Formații:

ASA: Moga – Băjan, Candrea, P. Iacob, Panait, Laso (’79 R. Iliescu), Mijokovic, Kilyen, Mendy, Petriş (’66 Petra), Sîrbu (’90 Bordaş)

Academica: Niga – Gab. Simion, Deaconescu, Găină, Şandru (’81 Samson), Balgiu, Lazăr, Barbu (’72 Văduva), Vl. Mihalcea, Gliga (’46 Pulhac), M. Constantinescu


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.