Home / Invatamant / Elevii de la Școala Sâncraiu de Mureș fac Matematică și Informatică pe tabletă

Elevii de la Școala Sâncraiu de Mureș fac Matematică și Informatică pe tabletă

Distribuie

Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș este una din cele 30 de școli de la sate care intră în noul an școlar cu laboratoare complet echipate, cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică și cu profesorii instruiți prin programul Digitaliada al Fundației Orange.

Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma cu materiale educaționale www.digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural, în care a fost selectată și Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, județul Mureș.

Prin proiect 82 de profesori din toate cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Școala din comuna Sâncraiu de Mureș a amenajat laboratorul digital cu cele 30 de tablete, un laptop și un videoproiector primite de la Fundația Orange. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce vor fi folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii. Avantajul oferit de tehnologie este că lecțiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai ușor progresul acestora.

Educația digitală este o completare a metodelor de predare și evaluare clasice, necesară și obligatorie în ziua de azi. Am observat că metodele de predare sau evaluare aplicate la generațiile mai vechi și cu care am avut succes, nu mai au același succes la generațiile actuale. Cea mai bună metodă este jocul digital de care copiii se simt foarte atraș.”, a declarat domnul Alin Florin Danciu, directorul Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș, județul Mureș.

Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș a fost aleasă din 125 de școli înscrise în concurs. Școlile selectate pentru ediția 2017-2018 Digitaliada sunt din satele: Grivița, jud. Galați; Sântandrei, jud. Bihor; Nicolae Bălcescu, jud. Bacău; Satchinez, jud. Timiș; Chiojdeni, jud.Vrancea; Gugești, jud. Vrancea; Racovița, jud. Sibiu; Valea Lupului, jud. Iași; Eșelnița, jud. Mehedinți; Dragoș-Vodă, jud. Călărași; Mircea-Vodă, jud. Brăila; Sâncraiu de Mureș, jud. Mureș; Ștefești, jud. Prahova; Băișoara, jud. Cluj; Corbii Mari, jud. Dâmbovița; Dudești, jud. Brăila; Vlădești, jud. Argeș; Petriș, jud. Bistrița-Năsăud; Pogonești, jud. Vaslui; Vânători-Neamț, jud. Neamț. Acestea se altură celor 10 școli care sunt în proiectul Digitaliada încă de anul trecut.

Ne dorim să contribuim la reușita școlară a unui număr cât mai mare de elevi și extindem Digitaliada în încă 20 de școli pe baza rezultatelor încurajatoare obținute în cele 10 școli din proiectul-pilot. Cu ajutorul digitalului, 3.400 de elevi de la sate învață astăzi Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel. Pentru ei Digitaliada înseamnă deschiderea de noi drumuri”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Fundației Orange.

Pentru a crește performanțele școlare ale elevilor și pentru a-i pregăti pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în programul Digitaliada de la debut și până acum 800.000 euro.

Ediția 2017-2018 se va derula cu sprijinul Asociației Actori Europeni.

Programul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

(Comunicat de presă)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Întâlnire cu părinții în cadrul campaniei „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”

Distribuie Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș a găzduit marți, 26 martie 2024, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.