FOTO: B-Unicii au fost aniversați de Ziua internațională a persoanelor vârstnice Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

FOTO: B-Unicii au fost aniversați de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Persoanele vârstnice sunt, în marea lor majoritate, bunici, iar în felul lor, sunt unici. Cu ocazia apropierii zilei de 1 octombrie, considerată Ziua internațională a persoanelor vârstnice, conducerea Căminului pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș a organizat în al treilea an consecutiv un eveniment aniversar dedicat celor 76 de rezidenți seniori.

 

Fericirea este o alegere

Dr. Anca Mariela Florea, Director al Căminului pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș a vorbit cu însuflețire despre proiect: „Această campanie a fost concepută de la începuturi ca un mesaj adresat generației tienere de a nu-și uita acești membri ai familiei, bunicii, aceste ființe unice din viața fiecăruia din noi. Obiecte expuse aici, de față, respectiv ceasul, clepsida și metronomul arată scurgerea timpului și, inevitabil, faptul că îmbătrânim, dar modul în care alegem să trăim acest moment depinde de noi. Îmbătrânirea face parte din firescul naturii umane și acceptarea îmbătrânirii înseamnă a fi optimist pentru viitor, dear neacceptarea ei înseamnă a alege în mod deliberat să nu fim fericiți. Venirea bunicilor aici nu reprezintă un mod terminus pentru că noi, echipa Căminului pentru persoane vârstnice îi determinăm să se bucure de fiecare clipă a vieții și să profite mai mult de fiecare moment.”

În cadrul campaniei „Nu uita să-ți suni B-unicii”, conducerea Căminului a lansat cel de al treilea videoclip realizat în decurs de trei ani, în care beneficiarii vârstnici au vorbit despre șederea lor la Cămin, despre planuri, viață și, bineînțeles, trecerea timpului. Coloana sonoră a clipului a fost piesa „Încet încet” a cunoscutului muzician Dan Byron, ale cărui versuri pline de umor și înțelegere pentru caracterul perisabul al corpului omenesc s-au potrivit la fix cu conținutul filmării. Videoclipul a fost filmat în urmă cu o săptămână, a fost finalizat în urmă cu o seară, iar prezentarea a constituit o premieră pentru toți cei prezenți.

Un cadru și o atenție la detalii deosebite

În cadrul acestuia, și-au exprimat părerile câțiva rezidenți: „Aici mi-am schimbat concepția despre ceea ce înseamnă vârsta înaintată.”, a fost de părere Rozalia M. Nagy I., personajul principal al clipului, dar și al întâlnirii cu presa, a declarat jovial: „Energia pe care o am și la vârsta mea vine din interiorul meu, din starea mea de bine.”, iar doamna Eva C. a concluzionat cu optimism: „Bătrânețea este timpul părului cărunt, dar și al înțelepciunii.”

Cadrul evenimentului a fost decorat cu numeroase ceasuri, penduluri, orologii și clepsidre, iar vestimentația a dat o notă de caldă autenticitate bunicilor: capoturi de ocazie, papuci de casă confortabili, bonete, bigudiuri și plase pentru cap.

Judecând după felul în care au întâmpinat evenimentul de astăzi, seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș știu să trăiască fiecare zi în parte ca pe o sărbătoare. Le dorim din suflet cât mai multe.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE