Home / Administratie / Aeroportul Transilvania are un nou certificat de aerodrom. Lucrările demarează mâine

Aeroportul Transilvania are un nou certificat de aerodrom. Lucrările demarează mâine

Distribuie

În data de 2 octombrie 2017, în urma auditului de certificare efectuat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română în perioada 28-30 septembrie 2017, Aeroportul Internațional Transilvania Tîrgu-Mureș a primit certificatul de aerodrom.

Acest certificat la standarde europene dovedeşte că aeroportul îndeplinește cerinţele Regulamentului (UE) nr. 139/2014 al Comisiei Europene de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri.

Certificatul a fost obţinut în urma unui proces de conversie care a constat în pregătirea profesională a angajaţilor pentru aplicarea noilor reglementări europene, conceperea şi redactarea documentaţiei specifice, lucrări la infrastructură şi modificări calitative şi de oportunitate în sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit şi evaluare foarte riguros efectuat de inspectori aeronautici ai Autorităţii Aeronautice Civile Române.

În cursul acestui an personalul de la Aeroportul Tîrgu-Mureş a realizat toate activităţile necesare pentru a îndeplini cerinţele impuse de Regulamentul mai sus menţionat. Astfel, au fost create 3 grupuri de lucru care au pregătit documentaţiile necesare şi au întreprins etapele procedurale pe cele trei componente, organizare, operaţional şi infrastructură.

Obţinerea acestui certificat a fost posibilă datorită faptului că, pe tot parcursul acestui an, Consiliul Judeţean Mureş şi-a asumat, atât faţă de autorităţile naţionale, cât şi faţă de cele europene, realizarea investiţiilor necesare legate de pista Aeroportului, cât şi a investiţiilor adiacente, asumare fără de care nu am fi putut îndeplini condiţiile necesare acordării acestei certificări.

În data de 3 octombrie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la pistă. Începând cu data de 4 octombrie, dreptul de administrare a terenurilor a fost retras şi retransmis către Consiliul Judeţean Mureş, astfel încât joi, 5 octombrie 2017, amplasamentul va putea fi predat constructorului.

La finalul investiţiilor Aeroportul Internaţional Transilvania Tîrgu-Mures va funcţiona la standarde optime din punct de vedere operaţional şi al siguranţei.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.