„Bucurie și fericire” marca Székely Csaba la Bastionul Măcelarilor Comunicate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 373 Vizualizări

„Bucurie și fericire” marca Székely Csaba la Bastionul Măcelarilor

Teatru 3G are bucuria de a anunța premiera și fericirea de a invita publicul târgumureșean la spectacolul „Öröm és boldogság/Bucurie și fericire”, de Székely Csaba, în regia lui Ándi Gherghe. Conform unui comunicat de presă emis de către departamentul de P.R. al Teatrului 3G, reprezentația va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 19.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Tîrgu Mureș.

„Bucurie și fericire” este cel de-al doilea spectacol realizat în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Terapie socială prin teatrul contemporan”, implementat de Teatru 3G, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu Mureș.

„Bucurie și fericire” tratează un subiect sensibil: situația comunității gay din Transilvania. Dar de fapt, acesta nu este deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate și să tacă. Și să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Și atunci toată lumea este fericită. Piesa prezintă niște oameni obișnuiți. Femei și bărbați, orășeni și săteni, gay și heterosexuali. Niște destine paralele care se întâlnesc și se despart. Având câteva certuri nesemnificative, probleme false, frecușuri, isterii minore. Nimic important. Sunt oameni fericiți.
Székely Csaba și Ándi Gherghe, împreună cu actorii Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra și Szász Réka ne vor pune în fața unei povești, până la urmă tragice, dar tratată cu un umor negru-negru. Spectacolul „Bucurie și fericire” ne va duce în lumea LGBT din Transilvania cu mijloace de transport în același timp ludice, dure, sensibile, sofisticate și rudimentare.

Va fi o călătorie în lumea homosexualilor dintr-o zonă situată undeva între Olanda și Cecenia. Călătorii vor beneficia de ghidaj hetero. Vă invităm să ne însoțiți cu fericire și bucurie!

„Data trecută, împreună cu Csaba, am vorbit despre români și maghiari. Publicul a reacționat extraordinar la propunerea noastră. De data aceasta vom vorbi despre cu totul altceva. La puținele lucruri care s-au publicat despre spectacolul la care lucrăm, deja au existat mai multe tipuri de reacții. Sunt foarte curios cum va fi perceput de public. Tot ce pot să vă spun este că lucrez cu o echipă excelentă și că abia aștept să îi vedeți”, Ándi Gherghe

Pentru mai multe informații urmăriți pagina de facebook Teatru 3G Színház și pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/349482622164416/?ref=br_rs, unde se pot face rezervări. Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Prețul unui bilet întreg: 20 lei
Pensionari și studenți: 10 lei

Öröm és boldogság/Bucurie și fericire
Text: Székely Csaba
Distribuția:
ZITA – Fodor Piroska
ÁDÁM – Benedek Botond
BÉLA – Orbán Levente
DÉNES – Kovács Károly
ELEK – Nagy István
JUDIT – Badics Petra
TEKLA – Szász Réka
Asistent regie:
Simon K. Attila
Regia:
Ándi Gherghe

Spectacol produs de Teatru 3G, în cadrul proiectului: Terapie socială prin teatru contemporan. Cofinanțat de: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu Mureș.
Parteneri: Reea și Teatru 74.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE