Share

Home / Reviste / Reghin / Seară folk la Reghin, cu Adrian Ivaniţchi și Cătălin Condurache

Seară folk la Reghin, cu Adrian Ivaniţchi și Cătălin Condurache

Iubitorii folkului din Reghin au parte joi seara seară, începând cu ora 18:00,  de doi oaspeți de seamă, Adrian Ivanițchi și Cătălin Condurache, protagoniștii unei seri de folk live găzduită de Pizzeria Sevilla.  Cu acest prilej cei doi vor lansa și ultimele lor apariții discografice.

Sighișoreanul Adrian Ivaniţchi este unul dintre cei mai emblematici cântăreți români de folk ce face parte din prima generație apărută la începutul anilor 70, cu personalităţi precum Dorin Liviu Zaharia, Marcela Saftiuc, Mircea Florian, Nicu Vladimir sau Mircea Vintilă. Compozitor excelent și foarte prolific, a scris cântece folk pe versurile multor poeți români contemporani foarte valoroși precum Adrian Popescu, Cezar Ivănescu, Horia Bădescu, Leonid Dimov, Adrian Păunescu. Membru al cenaclurilor Gaudeamus din Cluj și Flacăra, a promovat prin creația lui o muzică folk de o foarte bună calitate. Compoziții celebre precum ”Arsura”, ”Amintirea Paradisului”, ”Amiaza”, ”Balada Gureșei Coquette”, ”Balada Crâșmei lui Mongolu”, ”Floare de ger”, ”Pământ de flori”, ”Dacii liberi”  fac parte din fonoteca de aur a muzicii folk românești. În 2000 scotea albumul ”Amintirea Paradisului”, iar în acest an a lansat albumul ”Tânăr și Acum”.
Colegul de concert, Cătălin Condurache, este de profesie inginer, dar de…formaţie folkist. Muzica sa este influenţată de Bob Dylan, Donovan, Joan Baez, John Denver, dar şi de Adrian Ivaniţchi, Marcela Saftiuc, Mircea Florian, Nicu Vladimir, Dorin Liviu Zaharia. Primele înregistrări le-a făcut în 1977, la Radio Cluj. A câştigat mai multe festivaluri în anii 80-90, inclusiv cel mai valoros trofeu din muzica folk românească, “Primăvara Baladelor”, în 1982. A debutat în 1975, pe scena Cenaclului “Flacăra”, în Baia Mare. A continuat cu “Flacăra” din 1982 până în 1984. Cântecele “Gramatica Păcii”, “Nu există” apar pe dublul album “Cenaclul Flacăra în Concert”, iar multe alte compoziţii îi sunt difuzate la radio: ”Elegie pentru trenurile reci”, ”Balada lui Mil”, ”Jurămant de dragoste”, ”La capătul zilei”, ”Floare de ger”, ”Cea mai”, ”Ma intorc iar acasă”, ”Trenul vieții”, ”Dor de drum”. În anul 1997 scoate împreună cu  Sandy Deac albumul  ”Generația ta”, iar în 2003 albumul “Fuziuni”, o  variantă foarte interesantă a creației lui Cătălin într-un aranjament orchestral ethno jazz rock, realizat, împreună cu muzicienii trupei Shabah. În toaamna acestui an va lansa  albumul ”Golden Folks” realizat împreună cu  Sandy Deac.

Prețul biletului de intrare la concertul de joi  seara de la Pizzeria Sevilla este de 20 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre Varianta de Ocolire a municipiului Reghin

Directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Horia Stancu, a declarat …

Share
Share