Home / Slider / Activităţi noi de prevenire a criminalităţii

Activităţi noi de prevenire a criminalităţii

Distribuie

Reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au anunţat luni, 2 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, demararea celei de-a XIII-a ediţii a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii în judeţul Mureş.

În debutul campaniei, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-au întâlnit cu partenerii din proiect.

„Cea mai firească activitate pentru deschiderea ediţiei este o întâlnire cu partenerii implicaţi, care sunt de fapt cei cu care lucrăm în fiecare zi. Am prezentat programul săptămânii şi ne-am reamintit cât de important este să lucrăm împreună, pentru că doar aşa vom putea merge înainte pentru binele tuturor. Gândurile, mesajele sau exprimarea percepţiei faţă de această manifestare sunt de mare interes pentru noi şi le vom împărtăşi în spaţiul online cu dumneavoastră, ca fiind glasul instituţiilor partenere şi mai ales al oamenilor implicaţi”, se arată în comunicat.

„Deschide-ţi mintea! Nu fi închis!”

Cu această ocazie, a fost lansat şi proiectul „Deschide-ţi mintea! Nu fi închis!”, aflat la ediţia a VII-a în judeţul Mureş.

„Fiind ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, am ales să lansăm ediţia a VII-a a proiectului „Deschide-ţi mintea! Nu fi închis!”, partenerul fiind Penitenciarul Târgu-Mureş. Peste 5.000 de liceeni au participat până acum la întâlnirile cu persoanele private de libertate, încercarea noastră fiind de a transmite „altfel” un mesaj complex: cine îţi influenţează deciziile în viaţă, cât de subţire e „linia” între libertate şi detenţie, cât de puţin ne gândim la consecinţe şi alte multe subiecte sensibile şi dificil de transmis tinerilor. De ce continuăm acest proiect, de altfel apreciat la nivel naţional? Pentru că elevii, profesorii, părinţii, ne spun ca are un impact deosebit, că lecţiile pe care le învaţă elevii – conform chestionarelor anonime completate la final – sunt foarte importante, pentru că în fiecare an vin şi mai mulţi elevi, pentru că e suficient de apreciat pentru ca profesorii din alte oraşe să facă eforturi pentru a se deplasa cu elevii la Târgu-Mureş şi lista poate continua. Apreciem implicarea cadrelor didactice şi efortul tuturor pentru ca aceste activităţi să fie în folosul tuturor, al comunităţii în ansamblu, în cele din urmă”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.