Cum să prevenim infracţionalitatea contra patrimoniului Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Cum să prevenim infracţionalitatea contra patrimoniului

Reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au transmis miercuri, 4 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, câteva recomandări pentru prevenirea infracţionalităţii contra patrimoniului. Recomandările au fost făcute cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, campanie care se desfăşoară în perioada 2-6 octombrie.

Atenţie la casă, maşină şi în locurile aglomerate!

Potrivit poliţiştilor, „unul dintre segmentele criminalităţii care necesită o atenţie sporită îl reprezintă furturile din locuinţă”, iar în ultimii ani, în judeţul Mureş, „o mare parte a furturilor din locuinţă s-a comis pe fondul neglijenţei proprietarilor, care şi-au lăsat neasigurate uşile, geamurile locuinţelor sau asigurarea acestora a fost deficitară.”

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au transmis că siguranţa personală şi a bunurilor depinde şi de fiecare dintre noi, de cât de atenţi suntem şi de măsurile de precauţie pe care le luăm.

„În locurile aglomerate, mijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine, aveţi grijă la genţi şi buzunare! De obicei hoţii, două-trei persoane, poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână! Aşadar: ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp, în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate! Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!”, se menţionează în comunicat.

Pentru protecţia autoturismului, poliţiştii au făcut următoarele recomandări: „Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii! De regulă, hoţii acţionează când au ceva sigur. Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă! Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată  sau orice alte înscrisuri de valoare.”

Gesturi şi comportamente împotriva furturile din locuinţe:

– Nu deschideţi niciodată uşa înainte a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă şi copiii în acest sens!

– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

– Folosiţi eficient interfonul! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE