Share
Home / Politic / Borbely Laszlo, lobby pentru Agenda 2030

Borbely Laszlo, lobby pentru Agenda 2030

Coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), Borbely Laszlo, a declarat joi, 5 octombrie, la Braşov, în cadrul unei întâlniri a Caravanei Smart City cu autorităţile locale, că sunt mai multe probleme în ceea ce priveşte programul de promovare a industriei Smart City în România, care trebuie discutate cu autorităţile locale, având în vedere că Strategia din 2008 trebuie revizuită conform Agendei 2030, informează www.agerpres.ro.

“Sunt foarte multe probleme, şi eu sunt aici în calitate de consilier de stat al primului-ministru. Am înfiinţat Departamentul de Dezvoltare Durabilă în luna mai şi obligaţia noastră este să revizuim Strategia din 2008 care, conform Agendei 2030 trebuie revizuită până în luna martie 2018 şi, evident, după aceea să sensibilizăm autorităţile centrale şi locale cât de important este să-şi schimbe mentalitatea, gândirea, să gândească durabil, dar pentru a gândi durabil trebuie o integrare a diferitelor concepte, şi aici felicit organizatorii. Smart City este un concept prin care oraşele să vină cu un proiect integrat care înseamnă ce construieşti acolo, înseamnă spaţii verzi, înseamnă un concept de IT, să ai informaţia pentru cetăţeni, apropo de furtunile care au fost, să ai panouri în oraş pentru ca cetăţenii să afle cât mai repede informaţia. Aceste lucruri dacă se înţeleg de către autorităţile locale, mai ales dacă au o echipă tehnică în jur, chiar dacă sunt impedimente în legislaţie pot să implementeze”, a explicat Borbely Laszlo.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Partidul România Noastră vrea să conducă țara!

Partidul România Noastră este o nouă formațiune politică, având un caracter explicit naționalist, înființat de …

Share
Share