Home / Cultură / „Cartea junglei”, un muzical pentru toată familia, deschide stagiunea Teatrului Național
Imagina din spectacol (Foto: Cristina Gânj)

„Cartea junglei”, un muzical pentru toată familia, deschide stagiunea Teatrului Național

Distribuie

Muzicalul „Cartea junglei” va deschide noua stagiune a Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș cu două reprezentații: avanpremiera va avea loc vineri, 6 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare, iar premiera se va ține sâmbătă, 7 octombrie, ora 19.00.

Spectacolul este o adaptare după Rudyard Kipling realizată de László Dés, Péter Geszti și Pál Békés și pusă în scenă de Oana Leahu, autoarea altor spectacole îndrăgite precum Poveste irlandeză și Poveste de Crăciun. Cu o distribuție numeroasă, numere spectaculoase de coregrafie, multă muzică și culoare, „Cartea junglei” e un deliciu teatral pentru toate vârstele.

Anticipând prima reprezentație, conducerea Teatrului Național a organizat o conferință de presă relaxată la care au participat o parte dintre actori, regizoarea Oana Leahu, coregrafa Cristina Iușan, muzicianul Zeno Apostolache Kiss și directoarea artistică a Companiei Liviu Rebreanu, Alina Nelega.

Oana Leahu are încredere în potențialul acestei povești clasice care a încântat generații întregi de cititori, spectatori și telespectatori: „E o poveste care va dura puțin mai mult decât poveștile noastre obișnuite. E o provocare pentru că e un spectacol care se adresează copiilor și adulților, dar spre deosebire de altele, are și pauză. Sunt foarte curioasă cum va reacționa publicul-copii la această provocare fiindcă e mai puțin obișnuită. A fost în permanență o provocare și pentru actori cum faci în cele mai multe cazuri să fii maimuță, vultur, șarpe, om în câteva minute, încercând să găsești liantul dintre actorul care ești, personalitatea care ești, și caracteristicile și tipologia animăluțelor care, la Kipling și la libretiștii din Ungaria, sunt ceva mai mult decât animăluțe, sunt caractere ca într-o fabulă extrem de bine scrisă și de reușită.” Regizoarea este foarte mulțumită de echipa sa: „Cred că orice regizor ar fi făcut acestă poveste cu această distribuție. Cred că Teatrul Național Târgu-Mureș cu Compania „Liviu Rebreanu” are distribuția perfectă pentru acest spectacol.”

Csaba Ciugulitu a completat: „Familia” noastră oferă un spectacol pentru familie. Nu este un spectacol doar pentru copii sau pentru părinți. Așteptăm pe toată lumea, de la cei mici până la bunici.”

Alina Nelega: „În distribuția acestui spectacol avem și copii de toate vârstele. Unii sunt copiii actorilor, alții nu…”

Costin Gavază: „Alții sunt actori care au rămas copii.”

Alina Nelega: „Și copii care poate vor ajunge actori. Mie mi se pare extraordinar a îmbina într-o distribuție atât de mulți oameni mai mici și mai mari care să lucreze în aceeași direcție. O să vedeți că această prezență a copiilor în scenă este extrem de emoționantă. Nu este prima dată că Oana Leahu lucrează cu copii care se bucură. Lucrăm cu studenți ai Facultății de Teatru care au venit cu bucurie să joace în spectacol în regim de practică studențească. Este încă un semn că relațiile dintre noi și Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureș sunt tot mai strânse, și oamenii sunt interesați de spectacolele noastre și răspund la ele.”

Andrei VORNICU

Distribuţia:

Mowgli – Claudiu Banciu
Mowgli mic (copil) – Lucian Banciu
Akela – Csaba Ciugulitu
Baloo – Luchian Pantea
Bagheera – Elena Purea
Shere Khan – Costin Gavază
Chil – Mihai Crăciun
Kaa – Rareş Budileanu
Tuna – Georgiana Ghergu
Buldeo – Ion Vântu
Chil(a) – Cristina Holtzli
Lupi – Alexandru-Andrei Chiran, Cristian Iorga, Sergiu Marocico, Ştefan Mura, Tiberius Vasiniuc
Maimuţe – Alexandru-Andrei Chiran, Cristian Iorga, Ştefan Mura, Ion Vântu, Tiberius Vasiniuc
Bărbaţi – Alexandru-Andrei Chiran, Sergiu Marocico, Ştefan Mura, Tiberius Vasiniuc
Femei – Gabriela Bacali, Loredana Dascălu, Anca Loghin, Laura Mihalache, Delia Martin
Hienele – Anca Loghin, Raisa Ané
Tatăl lui Mowgli – Alexandru-Andrei Chiran

Lupi, maimuţe, vulturi, vânători, sătence (cei de mai sus) şi: Andreea Drăgan, Carmen Ghiurco, Anita Kacsó, Alexandra Moldovan, Paul Preduşel, Radu Tudoraş, Daniel Andrei Vişan, Marian Vultur

Pui de lupi şi maimuţe: Raul Băgăian, Sonia Crăciun, Iris Crăciun, Vlad Gavază, Bianca Lazăr, Andreas Lukas, Sânziana Alma Petcu, Teodora Rus, Luca Todoran

Corul de copii:Amalia Achim, Lucian Banciu, Raul Băgăian, Sonia Crăciun, Iris Crăciun, Alexia Friciu, Bianca Lazăr, Andreas Lukas, Bianca Verona Obreja, Larisa Roman, Sânziana Alma Petcu, Mălina Stoica, Giulia Suciu, Ilinca Maria Şuta, Zara Pârlea, Teodora Rus, Luca Todoran.

Orchestra junglei: Gombocz Avar (tobe şi percuţie), Csaba Fehér (chitară clasică şi electrică), Attila Zonda (chitară bas, bas acustic şi contrabas), István Makkai (clarinet, clarinet-bas, saxofoane), Zeno Apostolache Kiss (clape, sintetizator, instrumente de percuţie), Csaba Ciugulitu & Luchian Pantea (percuţii africane)

Regia artistică şi adaptarea scenică: Oana Leahu
Orchestraţie şi adaptare muzicală: Zeno Apostolache Kiss
Scenografia: Rodica Arghir
Coregrafie: Cristina Iuşan şi Ervin Ruszuly
Traducere: László Sándor
Light design: Daniel Klinger
Video design: Lucian Matei
Pregătire muzicală: Teodora Sântean
Asistent scenografie: Dorottya Sikó, Katalin Huszár

Regizor tehnic: Ilarian Varga
Sufleur: Laura Moldovan
Sunet: Levente Jancsó
Lumini: Attila Kászoni
Înregistrare şi mixaj sunet: Tibor Kacsó jr.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.