Home / Sport / Argint pentru popicarele mureșene la Cupa Europei

Argint pentru popicarele mureșene la Cupa Europei

Distribuie

Rezultat remarcabil obținut de echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș în Germania. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a disputat finala Cupei Europei din localitatea germană Hirschau. Echipa a pornit spre Germania cu intenția declarată de a obține un loc între primele patru, performanță care le asigura participarea la Champions League. Mureșencele s-au autodepășit însă, au reușit nu doar calificarea, au fost doar la un pas de câștigarea trofeului. Grupa din care mai făceau parte reprezentantele Germaniei, Ungariei, Austriei, Cehiei, Croației, Poloniei, Slovaciei și Sloveniei a disputat în primele două zile ale întrecerilor calificările. Mureșencele au reușit cel mai valoros rezultat al probei de calificare, la care a contat doar totalul general al echipei. Electromureș Romgaz a realizat un total de 3468 popice doborâte, cu două jucătoare care au depășit bariera psihologică de 600 „bețe”. Noua achiziție, Méhész Anita, transferată în această vară din campionatul Ungariei a reușit un rezultat de 613 p.d., iar Duka Tilda a doborât 607 popici. Rezultatele fiecărei componente a echipei au contat la totalul general și clasarea pe prima poziție, acesta fiind cu 52 de popici mai mult decât a doua clasată, formația gazdă, KV Liedolsheim. Celelalte patru componente ale echipei au obținut rezultatele: Alina Suciu 574, Adela Ban 568, Doina Baciu 563, Gyéresi Anna 543 p.d.

 

Semifinală de excepție, finală decisă de o lansare

A treia zi a întrecerilor a programat semifinalele. Pentru calificarea în finală, mureșencele au întâlnit formația austriacă Voith St. Pölten. Meciul se disputa cu puncte de echipă, astfel încât contau rezultatele directe între perechile stabilite. Cu obiectivul atins, mureșencele au evoluat cu mult entuziasm, reușind un rezultat de excepție. Diferența de 220 de popici dintre cele două echipe nici nu mai contează, mureșencele reușind un total de 3537 p.d., pierzând două puncte de meci în fața a două rezultate foarte bune a adversarelor, în frunte cu cehoaica Renata Navkalova, care a fost performera întâlnirii, cu 626 p.d. De la mureșence, aceeași Méhész Anita a obținut cel mai bun rezultat, cu un total de 624 și toate cele patru manșe câștigate. În semifinală, alte două componente ale echipei au depășit 600: Baciu și Ban, cu 606, respectiv 602. Gyéresi a obținut 587, Suciu 574, iar Duka 544.

A urmat finala cu germancele de la Liedolsheim, finală cedată la o diferență de doar 6 „bețe”: 3403-3397 la total general, 3-3 la puncte de echipă, 13-11 la manșe câștigate. Nici nu mai contează care dintre fete au obținut punctele de meci, cert este că doar o manșă câștigată în plus la o diferență de cel puțin 7 popici ar fi adus victoria echipei mureșene. O „plină” (9 puncte) putea decide soarta întâlnirii. Electromureș Romgaz obține medaliile de argint și este calificată din nou în elita europeană.

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.