Distracţie şi activităţi sociale, la Medifun 2017 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Distracţie şi activităţi sociale, la Medifun 2017

Liga Studenților din Târgu-Mureș a desfăşurat, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XVII-a ediție a Festivalului cultural, artistic și sportiv Medifun, la care au participat peste 600 de tineri împărțiți în 15 echipe.

„Joia pentru comunitate”
Pe lângă partea de distracție, studenții mediciniști au inițiat, în premieră în cadrul festivalului Medifun, proiectul „Joia pentru comunitate”, care a cuprins o serie de campanii sociale: campanie de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când își fac tatuaje în locuri neautorizate, campanie de donare de sânge, campanie de reciclare, iar cu ajutorul donațiilor făcute de către participanți s-a realizat o bibliotecă care să acopere trei spitale din Târgu-Mureș, precum și o campanie de ajutorare a 15 familii nevoiașe din județul Mureș, astfel încât fiecare echipă înscrisă în competiție a ajutat câte o familie cu alimente, rechizite și produse de igienă.

Donatori de sânge
La nivel național, centrele medicale se confruntă aproape tot timpul cu criza de sânge, motiv pentru care în cadrul Festivalului Medifun echipele au fost îndemnate să doneze sânge pentru a veni în sprijinul pacienților. Peste 100 de tineri s-au prezentat, în perioada 27 septembrie – 4 octombrie, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu-Mureș pentru a dona sânge. La finalul campaniei, echipa care a donat cel mai mult sânge a fost premiată de către organizatorii Medifun.
„Ca organizație studențească reprezentativă în domeniul medical, suntem conștienți de continua schimbare care se petrece în jurul nostru, precum și de datoria noastră față de societatea ai cărei membri mândri suntem. Festivalul a fost reconceput în totalitate, în sensul în care am abordat mai multe teme, nu doar distracția. Medifun este un festival al mediciniștilor organizat de către mediciniști, motiv pentru care am considerat că trebuie să punem accent și pe partea socială. Anul acesta, prin ingeniozitate, unicitate și dăruire, credem că aducem o nouă dimensiune festivalului nostru”, a declarat Iuliu Cocuz, președintele Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE