Home / Invatamant / FOTO: Plurilingvism la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”

FOTO: Plurilingvism la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”

Elevii şi cadrele didactice ale Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu-Mureş au sărbătorit joi, 5 octombrie, atât Ziua Dascălului, cât şi Ziua Europeană a Limbilor, în cadrul unui proiect și concurs național sprijinit de Primăria municipiului Târgu-Mureș, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureș şi alţi sponsori.

14 echipe din trei judeţe

La activitate au participat 14 echipe de câte cinci elevi, din judeţele Mureş, Cluj şi Alba, motivați de dorința de a-și arăta cunoștințele despre capitalele europene. Întrebările au fost adresate în limbile franceză și engleză, promovându-se astfel multiculturalitatea și plurilingvismul.

Liceele participante la concurs au fost: Colegiul Naţional ”Unirea”, Colegiul Naţional ”Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic ”Electromureș”, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”, Liceul Tehnologic „Aurel Perșu”, Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Transilvania”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Tehnic Târnăveni, Colegiul „Napoca” din Cluj Napoca şi Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş.

”Tehnologia zilei europene a limbilor”

Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, la activitate au participat Ioan Macarie – inspector şcolar general, Loredana Dan – inspector şcolar de limbi moderne şi Diana Niţulescu – inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare, iar autorităţile locale din Târgu-Mureş au fost reprezentate de Dumitru Matei şi Haller Bela, ambii consilieri locali.

”Pentru noi, organizatorii, ediția a şasea a concursului ”Tehnologia zilei europene a limbilor” și a activităților conexe a fost o provocare. Din acest an, pa lângă liceele tehnologice, am avut secțiune separată și pentru licee teoretice, în urma solicitărilor venite în acest sens de la colegii din județ, dar și din alte județe. Ne-am mobilizat însă bine, și împreună cu colegii mei, Alina Petriș, Veronica Ciuchină și Huba Kendi Szakacs am reușit să oferim participanților șansa să se manifeste la standarde ridicate, și de ce nu, plăcerea de a concura și a colabora în echipă. Participarea echipelor de la colegii de renume ca „Unirea”, „Papiu”, „Bolyai”, „Napoca” din Cluj au adus un plus de valoare activităților. Doresc să le mulțumesc colegilor de limbi moderne implicați, Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureș care ne-a susținut pe planul educativ, Primăriei Târgu-Mureș și Consiliului Local care ne-au sprijinit pe plan financiar, alături de sponsorii Selgros, Metro, Flash”, a declarat prof. dr. Daniel Raduly, organizator.

O experienţă deosebită pentru participanţi

Utilitatea manifestării a fost apreciată atât de cadrele didactice participante, cât şi de elevii care şi-au etalat cunoştinţele de cultură generală în cadrul concursului.

”Elevii noștri s-au simțit excelent, nu doar pentru că au câștigat locul 1 la secțiunea licee tehnologice, ci mai ales pentru că și-au dat seama ca doar uniți, cu un moral bun și bineînțeles cu cunoștințele necesare poți câștiga o astfel de provocare”, a afirmat prof. Coralia Pîrvu de la Liceul Tehnologic ”Electromureș”.

”Pentru noi a fost prima oară că participăm la acest concurs, am avut niște emoții la început, însă ne-au dispărut repede când am văzut întrebările și ne-am apucat de treabă. Ne-au plăcut mult și atelierele la care am participat după proba orală, a fost o experiență deosebită  și suntem hotărâți să participăm și la ediția următoare”, a subliniat eleva Nicoleta Olar de la Colegiul Naţional „Unirea”.

Mai rămâne de adăugat că secțiunea online a concursului este încă în desfășurare, elevii de departe, și nu numai, având posibilitatea să participe cu afișe publicitare sau spoturi la promovarea imaginii unei capitale europene. Lucrările elevilor pot fi vizualizate pe pagina de Facebook ZEL2017 .

 

Rezultatele concursului

Secțiunea „Licee tehnologice”:

– Locul I – Liceul Tehnologic „Electromureș”;

– Locul II – Liceul Tehnologic „Avram Iancu”;

– Locul III – Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”;

– Mențiuni – Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu”, Colegiul „Napoca” din Cluj Napoca.

Secțiunea „Licee teoretice”:

– Locul I – Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”;

– Locul II – Colegiul Naţional „Unirea”;

– Locul III – Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”;

– Mențiune – Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liceeni mureșeni în proiectul EDU-INTERACT

Asociația Neam Edenic cu sprijinul Secretariatului General al Guvernul României prin Serviciul pentru Dezvoltare Comunitară …