Home / Sport / Start perfect pentru baschetbalistele de la UPM BC Sirius

Start perfect pentru baschetbalistele de la UPM BC Sirius

Distribuie

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu Mureș a câștigat și a doua partidă din cadrul noii ediții Ligii Naționale de Baschet Feminin. După ce au reușit o adevărată surprinză în prima etapă pe terenul gălățencelor de la Phoenix, mureșencele au învins în runda a doua pe teren propriu și formația CSB Teleorman Alexandria, scor 88-87 (25-26, 23-14, 17-23, 23-24). Echipa antrenorului Ionel Brustur s-a autodepășit practic în fața echipei care o elimina în urmă cu doar o săptămână din Cupa României, cu o dublă victorie, la diferențe de 20 puncte pe teren propriu și 13 la Târgu-Mureș. Partida a fost foarte echilibrată, mureșencele dând o replică foarte bună din start. Pe parcursul jocului s-au înregistrat numeroase răsturnări de scor, cu multe schimbări de lider și minute în care fiecare coș aducea echipa marcatoare în avantaj. Cel mai mare avantaj înregistrat în primul sfert a fost de 7 puncte în favoarea gazdelor, dar teleormănencele au revenit și au intrat la prima pauză cu avantaj minim, după un sfert cu foarte multe puncte înscrise. În sfertul secund a fost cele două echipe s-au aflat cu schimbul la conducere, mureșencele reușind spre final să se desprindă la un nesperat avantaj de 8 puncte.

 

Final tensionat, coș al victoriei „pe sirenă”

 

În primele secunde de la reluare Sirius a dus prin Robinson scorul la 50-40, dar timp de peste patru minute nu a mai reușit să înscrie niciun punct, în timp ce teleormănencele au reușit o serie de 13 puncte, preluând din nou conducerea. Au fost minute în care deciziile brigăzii de arbitri au influențat jocul, cu faulturi repetate în atac împotriva mureșencelor și aruncări libere în favoarea oaspetelor. S-a mers din nou cap la cap și Sirius a intrat la ultima pauză cu avantaj de un coș (65-63). Echipa din Alexandria a pornit mai decisă în ultimul sfert și a reușit desprinderea la 7 puncte după mai puțin de două minute. Au urmat minute cu un duel al „lunetistelor”, câștigat de mureșence, care s-au apropiat la un singur punct la intrarea în ultimele două minute. Tot un punct în favoarea adversarelor era și când mai erau 10 secunde de joc. Mureșencele au recuperat sub propriul panou și au pornit la ultimul atac, în urma căruia Robinson a pasat sub panou la Lawrence, care a înscris pe sirena de final coșul victoriei.

Pentru UPM BC Sirius au înscris: Zorica Mitov 21 puncte (4×3), Angel Robinson 18, Andreea Beldian 17 (5×3), Sherise Willliams 14, Alyssa Lawrence 11, Gál Emese 7 (2×3). A mai jucat Alina Pop.

De la oaspete cele mai bune marcatoare au fost Bartee 27 (2), Amukamara 22 (1) și Grbic 20 (1).

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare și UPM BC Sirius sunt singurele echipe cu câte două victorii, mureșencele urmând să evolueze în etapa viictoare la Alba Iulia, echipă care cedase la Alexandria la diferență de 40 puncte.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.