Home / Slider / Stelele solidarităţii reaprinse de echipa Caritas

Stelele solidarităţii reaprinse de echipa Caritas

Organizaţia Caritas va desfăşura vineri, 13 octombrie, între orele 18.00 – 20.00, o nouă ediţie a evenimentului caritabil „Un milion de stele pentru nevoiaşi”. În judeţul Mureş, vor avea loc activităţi în următoarele locaţii: Târgu-Mureș – în Piața Teatrului, Sovata – în parcarea Vilei Mureşul, Sângeorgiu de Mureș – în Piața Sfântu Gheorghe şi Sângeorgiu de Pădure – în fața Casei de Cultură.

Potrivit informaţiilor furnizate de Molnár József, PR al Caritas Alba Iulia, „acțiunea constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.”

Prima ediţie a acţiunii „Un milion de stele pentru nevoiaşi” a avut loc în anul 1998, în Franţa, iar în prezent este organizată de Caritas Europa, Caritas Internationalis şi organizaţiile Caritas din mai multe ţări, printre care şi din România, cu scopul de a sensibiliza şi de a încuraja comportamentul filantropic faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie.

„Anul trecut, evenimentul a fost organizat de Caritas Alba Iulia în 16 de localități, cu participarea a peste 5.300 de persoane, și au fost donate 42.294 de lei, din care am ajutat peste 600 de familii și vârstnici nevoiașe cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului”, a precizat Molnár József.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …