Home / Invatamant / Dezbatere despre programul Start-UP Nation, la Universitatea „Petru Maior”

Dezbatere despre programul Start-UP Nation, la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, 9 octombrie, în cadrul dezbaterii Start-Up Nation First „Sun” Summit 2017, organizată de Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş, că aproximativ 10.500 de planuri de afaceri vor intra în finanţare, din cele aproape 20.000 depuse, şi că acum există undă verde şi pentru finanţare pe fonduri europene, informează www.agerpres.ro.

Peste 10.000 de proiecte, finanţate
Potrivit sursei citate, Ilan Laufer a precizat că până în prezent au fost verificate circa 8.000 de planuri de afaceri.

„Ne dorim să terminăm verificarea şi semnarea tuturor acordurilor acum că avem undă verde şi pe fondurile europene, în maximum două săptămâni. Cred că până undeva la 10.500 vor intra în finanţare, după care se va epuiza bugetul. Nu o să mai mergem cu verificări până la 20.000, că nu are niciun sens. În clipa în care se epuizează bugetul o să vedem pe parcurs dacă există firme care au renunţat ori nu mai vor să continue dintr-un motiv sau altul, atunci ne vom asigura că următorii de pe listă vor intra. Dar lucrul acesta trebuie să se realizeze în următoarele două săptămâni”, a afirmat Ilan Laufer.

500 de milioane de lei din fonduri europene

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a mai spus că pentru a avea bază legală şi pentru a încheia toată această perioadă de contractare era necesar să fie aprobate proiectele pe fondurile europene, fapt ce s-a şi îndeplinit de curând.
„Noi am depus toate eforturile din ultimele patru-cinci luni ca să finalizăm acest proces în timp util. Le mulţumesc colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene şi mai ales doamnei ministru Rovana Plumb, care ne-a susţinut absolut exemplar şi săptămâna aceasta am finalizat totul şi toate proiectele sunt deja aprobate. Ceea ce înseamnă că putem, în următoarele două săptămâni, să îi programăm pe toţi cei care au rămas, pentru a fi contractate şi aceste fonduri. Aceasta era baza legală, mai întâi trebuia să avem ghidurile aprobate ca să putem să contractăm suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene. Lucrul acesta se va întâmpla însemnând una-două săptămâni din acest moment şi din clipa în care primim acest aviz pozitiv, începem să ridicăm toate acele clauze suspensive din contract. Deci inclusiv cei care doresc să implementeze cu cerere de plată, în una-două săptămâni, vor fi chemaţi să li se ridice clauza suspensivă. A fost o chestiune de procedură legală ca să putem face acest lucru”, a subliniat Ilan Laufer.

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.