Home / Agricultura / Din 16 octombrie, încep plățile în avans pentru fermieri

Din 16 octombrie, încep plățile în avans pentru fermieri

Distribuie

Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Mureş, a precizat duminică, 8 octombrie, la „Sărbătoarea Mărului” de la Batoș, că începând cu data de 16 octombrie  vor începe plățile în avans pentru fermierii care au depus cerere pentru Campania 2017. „Începând cu data de 16 octombrie, APIA va demara plățile în avans pentru toți fermierii care au depusă cere unică pe Campania 2017 la APIA. Este primul an când se întâmplă acest lucru, după o perioadă destul de grea în ce privește Politica Agricolă Comună 2015-2020. Se cunosc probleme de soft de la APIA din 2015, când practic, de la 12 scheme de sprijin am „sărit” la un număr de 82 scheme de sprijin, ceea ce a presupus și o retehnologizare a softului informatic, soft care ne-a dat mari bătăi de cap în Campania 2015, inclusiv 2016. Iată că, la momentul 2017, putem să garantăm că, din 16 octombrie plățile în avans vor fi acordate pentru toți fermierii, indiferent dacă au fost selectați sau nu la controlul pe teren, ceea ce este iarăși o premieră. Așa cum știm, în anii anteriori, datorită faptului că termenele  care erau stabilite prin calendar de depunerea cererilor,  și ulterior acea amânare cu 25 de zile , de la data de 15 mai, acel termen de 1 % pe zi penalizări pe zi lucrătoare, prelungeau până în octombrie-noiembrie, chiar decembrie demararea începerii plăților pentru fermieri. Iată că în acest an, garantăm că aceste plăți vor începe pentru toată lumea, începând cu data de 16 octombrie”, a declarat Ovidiu Săvâșcă.

Plăți în avans pentru crescătorii de animale

Directorul APIA Mureș a mai precizat faptul că vor benefici de plăți în avans și cei care activează în zootehnie. „O altă premieră,tot începând cu acest an, sunt și plățile în avans  pentru crescătorii de animale, ceea ce din 2007 nu s-a întâmplat niciodată.  Pentru crescătorii de animale este un lucru foarte bun, faptul că beneficiază și dânșii de aceste plăți”, a spus Ovidiu Săvâșcă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ultimul hop înainte de vânzarea-cumpărarea Fabricii de Zahăr din Luduș

Distribuie Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Mureş, Ileana Guşatu, a declarat joi, …