Home / Cultură / „#Emojiplay”, de Gigi Căciuleanu, invitat la Teatrul Studio
Scenă din „#Emojiplay” (Sursă: www.vinsieu.ro)

„#Emojiplay”, de Gigi Căciuleanu, invitat la Teatrul Studio

Distribuie

În data de 13 octombrie 2017, la ora 19:00, va avea loc la Teatrul Studio al Universităţii de Arte din Târgu-Mureș spectacolului de teatru coregrafic „#Emojiplay”, realizat de celebrul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, se anunță într-un comunicat de presă emis de Cristian Bojan, responsabil de P.R. și Marketing.

„Pe zi ce trece suntem invadaţi de emoticoane şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Spectacolul s-ar fi putut intitula şi: „Do You speak Emoji?” O întrebare pe care şi-o pune din în ce mai multă lume. şi la care răspund cei mai tineri locuitori ai planetei.

„Emoji”, provine din japoneză: «絵文字» sau «えもじ» (E: Imagine și Moji: Literă).

Ideea spectacolului este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat: fie cel corporal sau verbal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau/şi cel al abrevierilor pe care din ce în ce mai multà lume le folosește. Mesaje care de multe ori devin de neînțeles şi par absurde pentru cei care nu sunt inițiați în aceste coduri.

Formule din ce în ce mai sofisticate, mai complexe (SMS, MMS etc.) ne apar pe telefoanele portabile, pe Twitter, pe e-mail şi pe alte (care mai de care!) sofisticate drăcovenii electronice…

S-ar putea foarte bine ca o hibridare a limbilor să dea naştere unui limbaj complex, dar în aparenţă simplificat la maximum, cu simboluri universal recognoscibile…

Ajunge-vom oare, mai curând decât o bănuim, să nu comunicăm decât prin acest fel de semne şi imagini? Coborâte parcă de pe pereţii piramidelor anticului Egipt!… Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm?

„#Emojiplay” îşi propune a fi o piesă de teatru coregrafic, îmbinând, într-un mod aparent ludic, limbajul tridimensional (cu atât mai complex!) al #DansActorilor (Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour și Alexandru Călin în alternanță cu Bianca Bor și Bogdan Iacob) cu vizuala şi (încă!) strania lume bidimensională a acestor noi simboluri şi metafore.” (Gigi Căciuleanu)

Rezervările pentru spectacol se pot face prin e-mail la adresa rezervări@teatrulstudio.ro sau la telefon: 0736-350686.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.